Page 20 - ZI Broj 173
        P. 20
     
       	tavak projekta “Zdravo i fino”
Mališani naučili pripremati
“Hranu za najbolje zdravlje”
Društvo Naša djeca Zabok u
subotu je u ugostiteljskom kabi- su prilike pripremati topla i hladna
netu Srednje škole Zabok započelo s predjela, užine, namaze, salate te
provođenjem novog ciklusa radioni- zdrave deserte. Nezaobilazna juha,
ca zdravog kuhanja za djecu, u okviru kao toplo predjelo, bila je od kelja i
projekta “Zdravo i fino”. Radionica batata te se djeci jako svidjela. Djeca
zdravog kuhanja okupila je volontere su bila oduševljena i zdravim čipsom
DND-a Zabok te profesorice Srednje od cikle te šarenom i ukusnom
škole Zabok, a tema radionice bila je savijačom sa seitanom i povrćem.
“Hrana za najbolje zdravlje” Pripremljen je namaz od bundevinih
sjemenki s krekerima sa sezamom i
Čips od cikle salata s crvenim radičem, dajkonom
(bijelom rotkvom), ciklom, ovaj put,
Prije početka kuhanja, održano obogaćena voćnom kombinacijom
je kraće predavanje na tu temu, svježeg dalmatinskog šipka i man-
voditeljice radionice Snježane Krpes. darinama.
Mališani su se potom uhvatili kuhače,
pa su tako za doručak pripremali nap- Lagani deserti
itak od borovnice, banane i celera te
slatki kruh od kokosa s namazom od Uz slane kombinacije, za desert su
banane i kikirikija. U nastavku, imali napravljeni osvježavajući, lagani i
lako probavljivi deserti - puding od
avokada i limete te kratko kuhane vršnjačkom edukacijom u Osnovnoj
kruške prelivene umakom s kurku- školi K.Š. Gjalskog tijekom studenoga,
mom i poslužene uz listić mente. a sljedeća radionica zdravog kuhanja
Projekt “Zdravo i fino” nastavlja se planira se u prosincu. (jj)
20 Zagorje International
       
     Mališani naučili pripremati
“Hranu za najbolje zdravlje”
Društvo Naša djeca Zabok u
subotu je u ugostiteljskom kabi- su prilike pripremati topla i hladna
netu Srednje škole Zabok započelo s predjela, užine, namaze, salate te
provođenjem novog ciklusa radioni- zdrave deserte. Nezaobilazna juha,
ca zdravog kuhanja za djecu, u okviru kao toplo predjelo, bila je od kelja i
projekta “Zdravo i fino”. Radionica batata te se djeci jako svidjela. Djeca
zdravog kuhanja okupila je volontere su bila oduševljena i zdravim čipsom
DND-a Zabok te profesorice Srednje od cikle te šarenom i ukusnom
škole Zabok, a tema radionice bila je savijačom sa seitanom i povrćem.
“Hrana za najbolje zdravlje” Pripremljen je namaz od bundevinih
sjemenki s krekerima sa sezamom i
Čips od cikle salata s crvenim radičem, dajkonom
(bijelom rotkvom), ciklom, ovaj put,
Prije početka kuhanja, održano obogaćena voćnom kombinacijom
je kraće predavanje na tu temu, svježeg dalmatinskog šipka i man-
voditeljice radionice Snježane Krpes. darinama.
Mališani su se potom uhvatili kuhače,
pa su tako za doručak pripremali nap- Lagani deserti
itak od borovnice, banane i celera te
slatki kruh od kokosa s namazom od Uz slane kombinacije, za desert su
banane i kikirikija. U nastavku, imali napravljeni osvježavajući, lagani i
lako probavljivi deserti - puding od
avokada i limete te kratko kuhane vršnjačkom edukacijom u Osnovnoj
kruške prelivene umakom s kurku- školi K.Š. Gjalskog tijekom studenoga,
mom i poslužene uz listić mente. a sljedeća radionica zdravog kuhanja
Projekt “Zdravo i fino” nastavlja se planira se u prosincu. (jj)
20 Zagorje International

