Page 19 - ZI Broj 146
P. 19
dicijska jela, dva sezonska jela predsjednica zagorske Županijske
i šest etiketa pića, od kojih su na- skupštine Vlasta Hubicki te krapin-
jmanje četiri vina. Kada je riječ o sko – zagorski župan Željko Kolar,
zagorskim ugostiteljskim objektima, rekavši kako će ovaj projekt puno
naglasio je Šimenc, ovih prvih 14 značiti na daljnjoj promociji turizma
objekata, prema ocjeni anonimnih u Krapinsko – zagorskoj županiji,
gostiju koji su ocjenjivali restorane, posebice u ugostiteljskim objek-
dobili su izrazito visoke ocjene – tima, gdje će turisti moći isprobati
od 88 do čak 99 glasova, dok je za originalnu hranu uzgojenu na za-
oznaku bilo potrebno 75 glasova. gorskim OPG-ovima i pripremljenu
Dobivanje oznake “Okusi hrvatske u najboljim zagorskim restoranima.
tradicije“ pozdravili su i Ksenija Kolar je posebno istaknuo da “14
Tomić ispred Turističke zajednice veličanstvenih“ zagorskih turističkih
Krapinsko – zagorske županije, destinacija moraju zajednički raditi
Tko su dobitnici oznake “Okusi
hrvatske tradicije“?
Branko Greblički Ventek
Dobitnici oznake “Okusi hrvatske hiža” iz Gusakovca, “Majsecov na brendiranju Zagorja, s tim da svi novih turističkih sadržaja i kapacite-
tradicije – okusi Zagorja – Bajka mlin” iz Donje Stubice, “Pansion oni moraju pružati i neku svoju pre- ta, a budući da turizam, za razliku od
na dlanu“ su ove, prve godine, 14 Rody” iz Gornje Stubice, Restoran poznatljivu i specifičnu posebnost, morskih destinacija, možemo razvi-
zagorskih ugostiteljskih objekata catering “Sermage” iz Svetog Križa čime će privući goste. jati svih 365 dana u godini, ova bro-
i OPG-ova sa svojim tradicijskim Začretja, Restoran “Magdalena” jka nije nerealna – rekao je župan
zagorskim jelima i pićima. To su iz Krapinskih Toplica, Restoran Milijun noćenja Željko Kolar.
“Bluesun hotel Kaj”, restoran “Aca- “Zaboky” iz Zaboka , Restoran “Vil- Kao gosti na promociji zagorskih
demia” iz Marije Bistrice, “Dvorac la Zelenjak Ventek” iz Risvice kraj - Trenutno imamo oko 240 tisuća restorana bili su i gosti iz susjedne
Mihanović” iz Tuheljskih Toplica, Kumrovca, Vinarija Micak – klet noćenja godišnje, no Master planom Varaždinske i Sisačko – moslavačke
Hotel “Terme Jezerčica” iz Donje “Zagorski dvori” iz Huma Bistričkog turizma dali smo si zadatak da kroz županije, kao i predstavnici Grada
Stubice, Klet “Bolfan” Vinarije Vin- kraj Marije Bistrice i Vinarija i desetak godina taj broj povećamo Zagreba, a u prigodnom programu
ski vrh iz Hraščine, Klet “Grešna restoran pansion “Vuglec Breg” iz na milijun noćenja domaćih i stra- nastupio je državni prvak u sviranju
gorica” iz Desinića, Klet “Lojzekova Škarićeva. (mlm) nih gostiju. Mislimo da s obzirom na harmonike Stjepan Horvat.
ljude koje imamo i najavu gradnje
Zagorje International 19
i šest etiketa pića, od kojih su na- skupštine Vlasta Hubicki te krapin-
jmanje četiri vina. Kada je riječ o sko – zagorski župan Željko Kolar,
zagorskim ugostiteljskim objektima, rekavši kako će ovaj projekt puno
naglasio je Šimenc, ovih prvih 14 značiti na daljnjoj promociji turizma
objekata, prema ocjeni anonimnih u Krapinsko – zagorskoj županiji,
gostiju koji su ocjenjivali restorane, posebice u ugostiteljskim objek-
dobili su izrazito visoke ocjene – tima, gdje će turisti moći isprobati
od 88 do čak 99 glasova, dok je za originalnu hranu uzgojenu na za-
oznaku bilo potrebno 75 glasova. gorskim OPG-ovima i pripremljenu
Dobivanje oznake “Okusi hrvatske u najboljim zagorskim restoranima.
tradicije“ pozdravili su i Ksenija Kolar je posebno istaknuo da “14
Tomić ispred Turističke zajednice veličanstvenih“ zagorskih turističkih
Krapinsko – zagorske županije, destinacija moraju zajednički raditi
Tko su dobitnici oznake “Okusi
hrvatske tradicije“?
Branko Greblički Ventek
Dobitnici oznake “Okusi hrvatske hiža” iz Gusakovca, “Majsecov na brendiranju Zagorja, s tim da svi novih turističkih sadržaja i kapacite-
tradicije – okusi Zagorja – Bajka mlin” iz Donje Stubice, “Pansion oni moraju pružati i neku svoju pre- ta, a budući da turizam, za razliku od
na dlanu“ su ove, prve godine, 14 Rody” iz Gornje Stubice, Restoran poznatljivu i specifičnu posebnost, morskih destinacija, možemo razvi-
zagorskih ugostiteljskih objekata catering “Sermage” iz Svetog Križa čime će privući goste. jati svih 365 dana u godini, ova bro-
i OPG-ova sa svojim tradicijskim Začretja, Restoran “Magdalena” jka nije nerealna – rekao je župan
zagorskim jelima i pićima. To su iz Krapinskih Toplica, Restoran Milijun noćenja Željko Kolar.
“Bluesun hotel Kaj”, restoran “Aca- “Zaboky” iz Zaboka , Restoran “Vil- Kao gosti na promociji zagorskih
demia” iz Marije Bistrice, “Dvorac la Zelenjak Ventek” iz Risvice kraj - Trenutno imamo oko 240 tisuća restorana bili su i gosti iz susjedne
Mihanović” iz Tuheljskih Toplica, Kumrovca, Vinarija Micak – klet noćenja godišnje, no Master planom Varaždinske i Sisačko – moslavačke
Hotel “Terme Jezerčica” iz Donje “Zagorski dvori” iz Huma Bistričkog turizma dali smo si zadatak da kroz županije, kao i predstavnici Grada
Stubice, Klet “Bolfan” Vinarije Vin- kraj Marije Bistrice i Vinarija i desetak godina taj broj povećamo Zagreba, a u prigodnom programu
ski vrh iz Hraščine, Klet “Grešna restoran pansion “Vuglec Breg” iz na milijun noćenja domaćih i stra- nastupio je državni prvak u sviranju
gorica” iz Desinića, Klet “Lojzekova Škarićeva. (mlm) nih gostiju. Mislimo da s obzirom na harmonike Stjepan Horvat.
ljude koje imamo i najavu gradnje
Zagorje International 19

