Page 21 - ZI Broj 176
P. 21
ca Štruml:

Presudili su termička obrada
i kesteni u glavnom jelu

– Presudila je termička obrada, s
obzirom na to da je patka jedno
delikatno meso, koja traži niže
temperature i duži termički proces,
nego recimo guska ili neka druga
mesa. Također, većina kuhara je
zadatak shvatila kao da kesteni ne
moraju ići u glavno jelo i da moraju
biti desert, no neki se toga nisu
držali i samim time dobili su više
bodova, a među njima je i pobjed-
nik – otkrio je Ivica Štruml. (jj)

termičke obrade, maštovitost i kreac- u “Terme Jezerčica“ i upravo ovdje izuzetno popularna u zadnje vri- brašna - otkriva Knezić - Prigorec.
iju, slijedivost teme i harmoniju svih osvojio ovu nagradu. Kao rođenom jeme i uspijeva na našem području. Šesto po redu natjecanje “Chtef
komponenti – rekao je Štruml. Zagorcu, veliki mi je izazov bio pri- Također sam koristio domaću pan- Zagorski Chef“, okupilo je brojne
Ove godine, po prvi puta, uz poznate premati ovaj spoj tradicionalnog i cetu i mlince, koje sam radio od ke- posjetitelje, a prisutnima su se ob-
zagorske kuhare, na ovom su se modernog, i osmisliti nešto što će stenovog brašna. A u desertu, koji ratili direktor “Termi Jezerčica“ El-
natjecanju ravnopravno natjecali biti novo, nespojivo i kreativno – sam nazvao “Tajanstvena šumska vis Pavleković, gradonačelnik Donje
učenici Srednje škole Zabok. Štruml rekao je Knezić – Prigorec, otkrivši i čarolija“, također sam koristio Stubice Juraj Srebačić, predsjednica
upravo njih ističe kao posebno čime je osvojio žiri. domaći kesten, šumsko voće i druge Županijske skupštine Vlasta Hubicki
iznenađenje ovogodišnjeg “Chtefa“, - Pripremao sam “Pačje novo doba“ - namirnice koje su dostupne u našem i krapinsko – zagorski župan Željko
s obzirom na to da su podijelili treće pačja prsa u slatkoj kombinaciji, što kraju. Presudan je vjerojatno bio Kolar. Prisustvovali su i saborski za-
mjesto s Mislavom Božićem. znači da sam ih poslužio uz pire od med od kestena, koji sam stavljao stupnici Siniša Hajdaš Dončić i Mar-
– Kada sam čuo da će se ove go- jabuka i umak od aronije, koja je u sva jela te mlinci od kestenovog ko Vešligaj.
dine ravnopravno natjecati i dvo-
jica učenika, bio sam malo skeptičan
prema tome, ali kada sam gledao
u kuhinji kako i što rade, kako su se
oni pripremili, rekao sam dečkima iz
komisije da bi moglo biti iznenađenja,
i, evo, stvarno je bilo. Podijeliti treće
mjesto s Mislavom Božićem, koji je u
vrhu regionalnog kulinarstva, možda
i šire, zaista je veliki uspjeh za školu,
a pogotovo za te mlade ljude – is-
taknuo je Štruml. Drugo mjesto pri-
palo je Mirku Ljubiću, a prvo mjesto
mladom Ivanu Kneziću – Prigorcu.

Pačje novo doba

– To je 10 godina rada duž jadran-
ske obale, i izuzetno mi je drago što
sam se vratio u Zagorje, smjestio se

Zagorje International 21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26