Page 12 - ZI Broj 74/2015
        P. 12
     
       	IJA BISTRICA Održana 5. Kulinarska manifestacija „Chtef, zagorski chef“
Chef Futivić s jelom „Jaje na
kokoš“ prva kuhača Zagorja
Drugo mjesto osvojio je Mirko Ljubić iz restorana Dvorca Mihanović, dok je
treći bio Mislav Božić iz Hotela Villa Magdalena. Još su se natjecali Jakov Mirt
iz Termi Jezerčica, Ivan Đurkin Benkotić iz restorana “Sarmage”, Marko Živaljić
iz Majsecovog mlina i Zdenko Brlić iz restorana Kod Golubeka
UMariji Bistrici je u srijedu jedu je odnio glavnim jelom “Jaje na
održana velika kulinarska mani- kokoš” i desertom “Tko je smjestio
festacija Krapinsko-zagorske županije vjeverici”.
“Chtef Zagorski chef”, a titulom “na-
jbolje zagorske kuhače” okitio se Rad i samo rad
Marko Futivić iz Bluesun Hotela Kaj
iz Marije Bistrice, zahvaljujući kojem Naime, natjecatelji su ove godine
statua Zagorskog chefa drugu godinu imali zadatak pripremiti glavno jelo
za redom ostaje u Mariji Bistrici. Pob- od mesa kokoši hrvatice te desert od
heljde i oraha.
Na šestom izdanju “Chtefa” i učenici
SŠ Zabok kao ravnopravni natjecatelji
Na ovogodišnjem Chtefu Za- srednjih ugostiteljskih škola Eu- - Bilo je jako teško jer se radilo o jaliteta sudjelovalo još šest vrhun-
gorskom Chefu predstavljen je i pro- rope nastupili u svim kategorijama zahtjevnim namirnicama te sam ko- skih kuhara iz Zagorja. Drugo mjesto
jekt tri vrhunska zagorska restorana i osvojili dva prva i jedno drugo ristio posebnu tehniku kuhanja u va- osvojio je Mirko Ljubić iz restorana
- Academie, Villa Magdalene i kleti mjesto. Iduće godine, učenici će na kumu, za pripremu kokoši. Konkuren- Dvorca Mihanović, dok je treći bio
Bolfan, ZAGORJE 3D GOURMET EX- šestom izdanju Chtefa Zagorskog cija je bila jaka, a žiri odličan. Mislav Božić iz Hotela Villa Magda-
PERIENCE, koji uključuje posebnu chefa sudjelovati kao ravnopravni Zahvalio bih se svojoj mladoj ekipi iz lena. Još su se natjecali Jakov Mirt iz
ponudu tri degustacijska menija s natjecatelji. Manifestaciju Chtef kuhinje za inspiraciju i pomoć, rekao Termi Jezerčica, Ivan Đurkin Benkotić
pet sljedova u svakom restoranu. Zagorski Chef posjetili su i članovi nam je Futivić, a upitan koji je recept iz restorana “Sermage”, Marko
Ove godine na manifestaciji su svo- Kluba Gastronaut, kojeg čine vodeći za uspjeh dobacio je: rad i samo rad. Živaljić iz Majsecovog mlina i Zdenko
je umijeće u spravljanju jela pred- hrvatski ugostitelji te stručnjaci Uz pobjednika je u spremanju speci- Brlić iz restorana Kod Golubeka.
stavili i učenici Srednje škole Zabok, u enologiji i ugostiteljstvu, koji su
koji su na nedavno održanom tog dana započeli svoje dvodnevno
međunarodnom natjecanju učenika studijsko druženje u Zagorju. (ZI)
12 Zagorje International
       
     Chef Futivić s jelom „Jaje na
kokoš“ prva kuhača Zagorja
Drugo mjesto osvojio je Mirko Ljubić iz restorana Dvorca Mihanović, dok je
treći bio Mislav Božić iz Hotela Villa Magdalena. Još su se natjecali Jakov Mirt
iz Termi Jezerčica, Ivan Đurkin Benkotić iz restorana “Sarmage”, Marko Živaljić
iz Majsecovog mlina i Zdenko Brlić iz restorana Kod Golubeka
UMariji Bistrici je u srijedu jedu je odnio glavnim jelom “Jaje na
održana velika kulinarska mani- kokoš” i desertom “Tko je smjestio
festacija Krapinsko-zagorske županije vjeverici”.
“Chtef Zagorski chef”, a titulom “na-
jbolje zagorske kuhače” okitio se Rad i samo rad
Marko Futivić iz Bluesun Hotela Kaj
iz Marije Bistrice, zahvaljujući kojem Naime, natjecatelji su ove godine
statua Zagorskog chefa drugu godinu imali zadatak pripremiti glavno jelo
za redom ostaje u Mariji Bistrici. Pob- od mesa kokoši hrvatice te desert od
heljde i oraha.
Na šestom izdanju “Chtefa” i učenici
SŠ Zabok kao ravnopravni natjecatelji
Na ovogodišnjem Chtefu Za- srednjih ugostiteljskih škola Eu- - Bilo je jako teško jer se radilo o jaliteta sudjelovalo još šest vrhun-
gorskom Chefu predstavljen je i pro- rope nastupili u svim kategorijama zahtjevnim namirnicama te sam ko- skih kuhara iz Zagorja. Drugo mjesto
jekt tri vrhunska zagorska restorana i osvojili dva prva i jedno drugo ristio posebnu tehniku kuhanja u va- osvojio je Mirko Ljubić iz restorana
- Academie, Villa Magdalene i kleti mjesto. Iduće godine, učenici će na kumu, za pripremu kokoši. Konkuren- Dvorca Mihanović, dok je treći bio
Bolfan, ZAGORJE 3D GOURMET EX- šestom izdanju Chtefa Zagorskog cija je bila jaka, a žiri odličan. Mislav Božić iz Hotela Villa Magda-
PERIENCE, koji uključuje posebnu chefa sudjelovati kao ravnopravni Zahvalio bih se svojoj mladoj ekipi iz lena. Još su se natjecali Jakov Mirt iz
ponudu tri degustacijska menija s natjecatelji. Manifestaciju Chtef kuhinje za inspiraciju i pomoć, rekao Termi Jezerčica, Ivan Đurkin Benkotić
pet sljedova u svakom restoranu. Zagorski Chef posjetili su i članovi nam je Futivić, a upitan koji je recept iz restorana “Sermage”, Marko
Ove godine na manifestaciji su svo- Kluba Gastronaut, kojeg čine vodeći za uspjeh dobacio je: rad i samo rad. Živaljić iz Majsecovog mlina i Zdenko
je umijeće u spravljanju jela pred- hrvatski ugostitelji te stručnjaci Uz pobjednika je u spremanju speci- Brlić iz restorana Kod Golubeka.
stavili i učenici Srednje škole Zabok, u enologiji i ugostiteljstvu, koji su
koji su na nedavno održanom tog dana započeli svoje dvodnevno
međunarodnom natjecanju učenika studijsko druženje u Zagorju. (ZI)
12 Zagorje International

