Page 16 - ZI Broj 92/2015
P. 16
NICA KRAJ HUMA NA SUTLI

U najrazvikanijem zagorskom vino-
gradu se na ledenih -9 stupnjeva
pobralo četiri tisuće trsova

Nakon što se ledeno vino ispreša , trebat će mu nekoliko dana da se istaloži
i to prirodnim putem – hladnoćom. Potom ide dva, tri dana na aklimatizaciju
u podrum na temperaturu vrenja od 15 do 18 stupnjeva, a potom se u njega
dodaje kvasac i, budući da su ove godine sladori između 180 i 200 eksla, sli-
jedi vrenje od najmanje tri do šest mjeseci. Nakon bistrenja, na tržištu će se
pojaviti tek za otprilike godinu dana, objasnio nam je gazda Boris Drenški

Mladen Mandić vinogradu, u Rusnici kraj Huma na Gazda Boris Drenški pokazuje da je temperatura -9 stupnjeva
[email protected] Sutli, u noći s ponedjeljka na utorak
održana je glavna berba za ledena
Dok su mnogi te večeri na -9 vina, koja će se potom naći u na-
stupnjeva uživali u svojim toplim jpoznatijim restoranima i vinotekama
krevetima, u vinogradima Borisa u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta. Od
Drenškog, odnosno njegove Vinarije ukupno osam tisuća trsova koliko ih
Bodren, između 18 i tri sata ujutro, ima za berbu, te je noći 20-ak berača
bilo je živo i veselo. i beračica obavilo berbu na njih oko
Naime, u najrazvikanijem zagorskom četiri tisuće i to s 1800 trsova char-

16 Zagorje International
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21