Page 10 - ZI Broj 123
P. 10
bolji mladi hrvatski kuhar Matija Jagić eksKluzivno za
Zagorje International:

Trenutno nemam vremena
za cure, tek ću saznati ide li
ljubav doista kroz želudac

Dok njegovi vršnjaci još uvijek nas- Chef. Posjetili smo ga u ugostiteljs- Već kada sam bio mali, s majkom Prva jela, onako profesionalno, sku-
toje pronaći svoj put i sanjaju o kom kabinetu Srednje škole Zabok, sam stalno kuhao, bio u kuhinji, kada hao sam uz profesora Vranića, s ko-
savršenom budućem zanimanju, ovaj gdje se svakodnevno sa svojim men- god bi ona pekla kolače, htio sam jim sam postepeno učio pripremati
17 - godišnjak već je pravi profesion- torom Tomislavom Vranićem inten- joj pomoći, i uvijek sam se zapravo sve, od temeljnih umaka prema
alac u svome poslu. Odmalena gaji zivno priprema za natjecanja i nove miješao “tamo gdje mi nije bilo glavnim jelima.
neobičnu strast koja se još više ras- uspjehe. Donosimo vam razgovor s mjesto”, kako bi mama rekla. Krajem
plamsala od kada je upisao željenu Matijom Jagićem, najboljim hrvats- osnovne škole, kupio sam gomilu Što najviše voliš kuhati?
srednju školu. Od tada, ne prestaje kim mladim kuharom. časopisa i knjiga vezanih uz kuhanje, Volim pripremati sve i sve su mi
razvijati svoj talent, a najveća pot- i to me privuklo. namirnice jednako drage. Jedino mis-
vrda njegove darovitosti, jest pob- Kada se u tebi javila ljubav prema lim da ne bih baš uživao u pripreman-
jeda na natjecanju METRO Junior Top kuhanju? Što si prvo počeo kuhati? ju puževa.

10 Zagorje International
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15