Prijave za “Chtef – Zagorski chef”
Koji zagorski kuhar najbolje priprema patku i mlince?

“Chtef – Zagorski chef”, šesta po redu manifestacija čiji je cilj promocija autohtonih zagorskih proizvoda i gastronomske ponude Zagorja, održat će se 25. listopada u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici. Ovogodišnja tema je meso zagorske patke, mlinci i kesten. Zamišljena je kao natjecanje najboljih zagorskih kuharica i kuhara, a da bi se odabralo sedmero finalista, svi prijavljeni morat će proći predselekciju.

Sedmero kuhara

Predselekcija će se vršiti na sljedeći način: kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi spravljali od zadanih namirnica, a povjerenstvo za odabir kandidata, sastavljeno od triju članova, odabrat će sedmero kuhara, na temelju njihove inovativnosti i tradicionalno – moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu, odnosno konceptu jela, koji je obavezan dio prijave. Cilj predselekcije nije odabir jela bez kušanja, već se radi o pokušaju da se na natjecanju okupi što više različitih stilova i ideja, poručuju iz Županije.

Autentična kuhinja

Svi zainteresirani kuhari s područja Krapinsko – zagorske županije svoje prijave mogu dostaviti najkasnije do 7. listopada, na adresu: Krapinsko – zagorska županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina, ili na e-mail adresu: [email protected].
Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg kandidat dolazi, recept i opis, odnosno, koncept jela na navedenu temu.
– Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer naš zajednički cilj je čuvati ono najbolje od tradicije i promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu – poručuju iz Županije.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.