15. ocjenjivanje meda
Ove godine svoj će med predstaviti 37 zagorskih pčelara

Sutra će s početkom u 17 sati u Velikoj dvorani Grada Klanjca, u sklopu “Zahvale jeseni”, biti održano 15. Ocjenjivanje i izložba meda Krapinsko – zagorske županije. Ocjenjivanje i izložba meda promiče kvalitetu zagorskog meda te zagorske pčelare. Organizatori su Krapinsko – zagorska županija, Savez pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije, Grad Klanjec, Županijska komora Krapina i zagorska Turistička zajednica.

Medalje za kvalitetu

Na natjecanje se ove godine prijavilo 37 zagorskih pčelara s ukupno 46 uzoraka meda bagrema, kestena, livade, cvjetnog meda te medljikovca. Prijavljene uzorke ocijenila je stručna komisija, i to prema Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda, a peludnu analizu prispjelih uzoraka izradit će Agronomski fakultet u Zagrebu. Posjetitelji će u sklopu izložbe moći kušati izloženi med i proizvode od meda, a najboljima će se dodijeliti i priznanja i medalje za kvalitetu. Prethodne izložbe već su potvrdile da je zagorski med među najkvalitetnijim u Hrvatskoj, ali i izvan granica naše zemlje, što potvrđuju i brojne nagrade na nacionalnoj i svjetskoj razini, a posebice se to odnosi na bagremov med.

Degustacija meda

U sklopu izložbe, klanječko Pčelarsko društvo “Kvirin Broz”, koje ove godine obilježava i 20 godina svoga rada, poziva sve pčelare da im se pridruže u 13.30 sati ispred općinske zgrade u Klanjcu kako bi razgledali kulturne znamenitosti Klanjca, nakon čega će uslijediti degustacija meda u prostoru klanječke Pelnice, uz vodstvo prof. Nade Vahčić. Nakon izložbe i ocjenjivanja meda, u 19 sati bit će domjenak za sve pčelare i njihove goste.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.