“Interslast”
Raskoš i umijeće priprema slastica, u Zagorju će prikazati najbolji slastičari iz 11 zemalja svijeta

U Termama Tuhelj, u utorak i srijedu održat će se “Interslast”, internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Svečano otvorenje je u utorak u 9 sati, u kongresnoj dvorani “Invigo” Hotela “Well”. Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg “Interslasta” bit će korištenje egzotičnog voća u slastičarstvu, a svoje slastice predstavit će tri hrvatske županije: Koprivničko – križevačka, koja će predstaviti bregovsku pitu, Primorsko – goranska, koja će predstaviti rapsku tortu, te Krapinsko – zagorska, koja će predstaviti kolače vezane uz narodne običaje. Sve će to biti posluženo na degustaciju sudionicima, koji će uz to kušati slastice iz Moravske i Šlezije te pavlovu tortu iz Australije. Predstavit će se nekoliko najpoznatijih proizvođača sladoleda, poput slovenskog Rokmara, talijanskog Meca 3 i njemačkog Dreidoppela, s ukupno 40-ak vrsta sladoleda.

“Interslast CUP 2016.”

Jedan od vrlo važnih segmenata ovogodišnjeg “Interslasta” je natjecanje profesionalnih slastičara iz cijele regije za nagradu “Interslast CUP 2016.” te natjecanje učenika srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Slovenije, Češke, Srbije i Crne Gore. Prvoplasirana pobjednička ekipa izravno odlazi na Svjetsko juniorsko natjecanje slastičara u Italiju, 2017. godine.

Predavanja i radionice

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije, Hrvatskog kuharskog saveza i Saveza hrvatskih slastičara. Inozemni pokrovitelj je najveći svjetski sajam slastičarstva i sladoledarstva SIGEP iz Riminija u Italiji, glavni domaći sponzor je Podravka d.d. Koprivnica, a stručni i gastro sponzor Dukat d.d. Zagreb. Sudjeluju sljedeće zemlje: Australija, Njemačka, Austrija, Češka, Rusija, Island, Italija, Slovenija, Srbija, Crna Gora i Hrvatska. Sve će ove zemlje putem predavanja i radionica prikazati svoj način spravljanja slastica.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.