Zavod za zapošljavanje u Krapini
Deset nezaposlenih osposobljeno za poslužitelje jela i pića te pripremanje bureka i pizza

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina i zagorske Obrtničke komore, u Krapini su podijeljena Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za poslužitelje jela i pića, priprematelje jednostavnih jela i slastica te bureka i pizza. Uvjerenja su polaznicima uručili predsjednik zagorske Obrtničke komore Davor Pleško i v.d. predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Krapina Goran Vukmanić.

Sezonsko zapošljavanje

U prigodnom obraćanju, uz čestitke i želje za uspjehom u zaposlenju, polaznicima se obratio i ravnatelj Obrtničkog učilišta Zagreb Dražen Maksimović, te Ivan Đurkin Benkotić, obrtnik i predsjednik komisije za zanimanja za koja su kandidati polagali ispit stručne osposobljenosti. Rukovoditeljica Odjela za tržište rada Mirjana Jurman istaknula je mogućnost i prednost sezonskog zapošljavanja u ugostiteljstvu te mogućnost ostvarivanja bespovratnih potpora za samozapošljavanje. Obrazovanje je financirao Hrvatski zavod za zapošljavanje kroz mjeru aktivne politike zapošljavanja “Osposobljavanje na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca”.

Praktične vještine

U osposobljavanje koje se provodilo po programima HOK-a, uključilo se deset nezaposlenih osoba, a naglasak je bio na praktičnim vještinama i temeljnim znanjima, budući da se praktični dio obrazovanja obavljao kod obrtnika koji su iskazali potrebu, a odabrale su ih same nezaposlene osobe. Teoretski dio obrazovanja provodilo je Obrtničko učilište Zagreb, a ispit o stručnoj osposobljenosti Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.