OPG TRŽNICA U ZABOKU
“Proizvođači su dokazali da imaju kvalitetne proizvode i odlične ideje”

Početkom travnja u Zaboku je otvorena prva zagorska outlet tržnica. S obzirom na sve veći naglasak koji se u suvremeno vrijeme stavlja na zdravu prehranu, ona je izazvala veliki interes građana. Okupila je zagorske OPG-ove, koji kupcima nude svoje domaće eko proizvode visoke kvalitete.
Voditelj poslovanja je Krešimir Klenkar, kojemu ovo nije jedini takav projekt na području Zaboka. Naime, već je prethodno s partnerima pokrenuo Old Rock Bar te Old Choco House, koji su se brendirali kao in ugostiteljska mjesta koja posjećuju gosti iz svih krajeva Hrvatskog zagorja, ali i šire.

Najpopularnija ribarnica

– Priča je sasvim slučajno krenula od Old Rock Bara. Kad se pojavio interes za palačinke u Zagrebu, dobili smo ideju da otvorimo prvu palačinkarnicu u Zagorju. Ona se pokazala odličnom, ljudi su je prihvatili i svakim danom imamo sve više posla. Daljnji planovi su širenje ponude i praćenje trendova, da se Zagorcima ponudi nešto što mogu dobiti u Zagrebu i većim gradovima. Kad smo prije nekih godinu dana uzeli taj prostor u atriju tržnice, to je bilo dosta zapušteno, te smo krenuli uređivati prostor radi palačinkarnice. Nakon toga, pojavila se ideja o OPG tržnici, pa smo na taj način željeli zaokružiti cijelu priču. Naime, Zabok je prometno i trgovačko središte Zagorja. Nekad davno je tu bila tržnica, stoga smo smatrali da bi bilo dobro to ponovno pokrenuti – otkriva Klenkar.
Trenutno je na tržnici osam štandova i četiri kamene klupe na kojima OPG-ovci prodaju suhomesnate i mljekarske proizvode, voće, povrće, zimnicu, 100 posto prirodne sokove, začine, tradicionalne proizvode Zagorja i sjeverozapadne Hrvatske, mlince, tjesteninu, te zdravu hranu, od batata i stevije do bučinog ulja. Na prostoru tržnice otvorene su i dvije prodavaonice, Mini mljekara Veronika i Međimurski pilići Blagus, a tu su i zagorske kumice koje nude sezonske domaće proizvode. No, najveći interes privukla je ribarnica.
– Ribarnica je definitivno “boom” tržnice, a radi petkom i subotom. Ukoliko bude potrebno, bit će otvorena i drugim danima. Zasad je odlično prihvaćena, s obzirom da u Zagorju baš i nemate gdje kupiti svježu ribu – kaže Klenkar, te dodaje kako su i OPG-ovci iznimno zadovoljni.
– Svi koji su trenutno s nama na tržnici su zadovoljni, a u prilog nam ide što je tržnica otvorena pred uskrsne blagdane pa ljudi imaju i veće potrebu za kupovanjem, a ujedno će se i upoznati s tržnicom. Proizvođači su dokazali da imaju kvalitetne proizvode i odlične ideje – ističe.

“Vuzmena subota”

Tržnica radi sedam dana u tjednu, od ponedjeljka do petka od 7 do 13, subotom od 7 do 14, a nedjeljom od 7 do 12 sati. Nedjeljom je to outlet tržnica, pa tako građani proizvode mogu kupiti i po cijenama koje su snižene od 20 do 70 posto.
Prodajna mjesta su popunjena, a vikendom se pojavljuju i dodatni izlagači. Također, ovog se vikenda priprema i posebna poslastica – “Vuzmena subota”.
– U ponudi ćemo imati uskrsne suvenire, košarice i drvene igračke. Naime, kad god ljudi nešto traže, a trenutno to nemamo u ponudi, potrudimo se kroz dan – dva to nabaviti. Tako smo uoči Uskrsa nabavili pet – šest vrsta hrena te otvorili ribarnicu tri, umjesto dva dana ovog vikenda – doznajemo od Klenkara.
Osim u uskrsnim ukrasima, posjetitelji će sutra od devet sati moći uživati i u nastupu Tamburaškog sastava Vikendaši te u degustaciji proizvoda.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.