Proizvod Ilije Vešligaja
Zagorci dobili svoje prvo domaće registrirano pivo – Maher

Ilija Vešligaj, 32-godišnjak iz Zaboka, u svojoj kućnoj radinosti proizveo je pivo “Maher“, koje je prvo registrirano pivo u Zagorju. Predstavljanje svog prvog zagorskog piva održat će u utorak u “Pubu R“ u Zaboku, Prilaz dr. Franje Tuđmana, kod Regeneracije. Radi se o nepasteriziranom, nefiltriranom pivu najkvalitetnije izrade, s vrhunskim, i to isključivo prirodnim sastojcima.

– Pivo proizvodim kod kuće u Jakuševcu Zabočkom i trenutno je to oko 500-tinjak litara mjesečno, odnosno, oko tisuću boca. Pivo je sto posto prirodno jer ima samo četiri prirodna sastojka, a to su voda, slad, hmelj i kvasac. Slad nabavljam u Novoj Gradiški, a hmelj kupujem u Sloveniji. Pivo iz domaće radinosti ne može se uopće usporediti s onim iz većih pivovara kojeg svakodnevno kupujemo u trgovinama. Pivo ću u prvo vrijeme prodavati isključivo u svom kafiću, ali imam planove i da povećam proizvodnju i počinjem ga plasirati i u još neke ugostiteljske objekte diljem Zagorja – rekao nam je Ilija Vešligaj.

Na upit o recepturi i mogućnosti daljeg širenja, rekao je kako će više moći govoriti tek nakon što pivo od utorka bude u ponudi, nakon čega će biti voljan i za fotografiranje u svojoj mini pivovari u Jakuševcu Zabočkom.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.