"INTERSLAST 2017.": VIŠE SREĆE DRUGI PUT ZA ZAGORSKE SLASTIČARE
Najbolju tortu ispekla Marina Glavač iz općine Bistra, među nagrađenim Zagorcima jedino učenice Srednje škole Zabok

Pobjednička torta Marine Glavač

Marina i Damir Glavač, vlasnici Domaćih slastica “Marina” iz Poljanice Bistranske, pobjednici su natjecanja u pripremi torte na temu “plodovi jeseni u mojoj torti”, održanog u sklopu jučerašnjeg šestog po redu “Interslasta”, internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, koji se odvijao u Hotelu “Well” u Tuheljskim Toplicama. Drugo mjesto u pripremi torti pripalo je Sandri Jadek (“Sandrini kolači”) iz Slatine, a treće mjesto Silviji Cah Vitasović iz Rovinja.

Održan i “Artslast”

Po prvi je puta ove godine održano i natjecanju u pripremi pita. U kategoriji voćnih pita pobijedila je Irena Vujasin iz ogulinskog Hotela Frankopan. U kategoriji orah – pita pobjedu je odnijela Magdalena Turk iz Maribora. Sandra Jadek pobijedila je pak u preostale dvije kategorije – kremaste pite i čokoladne pite.
Održan je i “Artslast”, tradicionalno natjecanje učenika srednjih škola Hrvatske i Slovenije. U pripremi torti, pobijedila je učenica Janja Rutar iz Ljubljane, a u pripremi pita Nuša Gantar, također iz Ljubljane. Prvu nagradu za najbolji izbor namirnica u pitama osvojila je Leonora Gashi iz Rovinja, a u toj je kategoriji treće mjesto pripalo Lani Blažinić i Manueli Kolar iz Srednje škole Zabok.

Stručni žiri

Podsjećamo, natjecatelje je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske, Miroslav Dolovčak, potpredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i predsjednik Sekcije Ocjenjivača HKS-a, Stjepan Vincek, vlasnik slastičarnice “Vincek”, Dražen Đurišević, potpredsjednik HKS-a i Darinka Gostenčnik, slastičarka i članica uredništva revije “Slaščice”.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.