ODLAZAK ZAGORSKE KULINARSKE LEGENDE
Nakon duge i teške bolesti, u 63. godini života preminuo Slavek Večerić

Preminuo je jedan od najpoznatijih zagorskih kuhara – nakon duge i teške bolesti, u 63. godini života, napustio nas je Slavko Večerić. Prepoznatljivo televizijsko lice postao je zahvaljujući sudjelovanju u poznatoj kulinarsko – zabavnoj emisiji “Kruške i jabuke”. Karijeru je započeo 1970. godine, kao šegrt u Esplanadi, gdje je i završio za kuhara specijalista. Od 1980. radio je kao šef kuhinje u tadašnjem TRC-u Mihanović u Tuheljskim Toplicama, gdje je bio i direktor hotela. Od kraja 90-ih je sa suprugom i sinom vodio Caffe bar i restoran “Turist” u Klanjcu, a rado je isticao i kako uživa u bavljenju vinogradarstvom, pa je mnogo vremena provodio i u svome vinogradu u Pregradi.

Prva zagorska kuharica

Bio je autor prve zagorske kuharice “Zebrane jestvine Hrvatskog zagorja” izdane 1991. godine, predavao je na kulinarskoj akademiji u Trakošćanu, bio je aktivan i u tijelima Hrvatskoga kuharskog saveza, a svojevremeno je bio i predsjednik Županijske udruge kuhara. Slavek je predstavljao hrvatski turizam i kulinarstvo i izvan granica Hrvatske – u Beču, Budimpešti, Bratislavi, Talinu, Milanu, Bologni, Münchenu, Salzburgu, Ljubljani, Sarajevu, a bio je i delegat na kongresu kuhara. 2010. godine dobio je titulu kulinarskog akademika, koju mu je dodijelila Skupština Hrvatskog kuharskog saveza.

Član žirija

Posljednji se puta pojavio u javnosti krajem listopada, kada je sudjelovao kao član žirija na popularnoj zagorskoj kulinarskoj manifestaciji “Chtef – zagorski chef”. Osim po svojim zavidnim kulinarskim vještinama, Slavek će među svima koji su ga poznavali ostati upamćen po svome smislu za humor i vedrom duhu.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.