Varaždinska županija priprema se za organizaciju Dana zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda
Istarski i dalmatinski pršut, varaždinsko zelje, baranjski kulen, međimursko meso ´z tiblice – sve ćete to moći kušati 13. travnja u Varaždinu

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je organizacijski sastanak na temu Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda. Naime, Varaždinska je županija ove godine domaćin tog sajma, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Istarskom županijom kao partnerom. Sama intencija je da se zaštićeni proizvodi marketinški šire po Republici Hrvatskoj i šire, a organizacijskom sastanku prisustvovali su posebna savjetnica župana, ujedno i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije, Natalija Martinčević, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek, direktor TZ-a Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, pomoćnica ministra poljoprivrede Jelena Đugum, Sanja Kolarić Kravar i Patricija Hegedušić iz Ministarstva poljoprivrede, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Ezio Pinzan, Marija Cafuk iz P.P.P. Cafuk te Silvija Zagorec iz Općine Vidovec.

Atrij palače

Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda održat će se u subotu, 13. travnja, ispred Županijske palače te u Atriju palače u periodu od 9 do 19 sati. Na prigodnim štandovima bit će prezentirani prvenstveno zaštićeni proizvodi, poput istarskog pršuta, međimurskog mesa ´z tiblice, poljičkog soparnika, varaždinskog zelja, ekstra djevičanskog maslinovog ulja Cres, dalmatinskog pršuta i baranjskog kulena.
Martinčević je istaknula kako Županija ima mnogo toga za ponuditi te će preuzeti svu organizaciju, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Istarskom županijom, a posebno će se provoditi niz aktivnosti kako bi se promovirali hrvatski zaštićeni proizvodi.

Nastupi KUD-ova

– Izuzetno mi je drago da smo domaćin ove velike manifestacije, koja će sasvim sigurno privući velik broj građana iz naše županije, ali i šire. Promovirat ćemo naše proizvode, OPG-ove, bit će tu mnogo delicija, a uz sve to, nastupit će i kulturno – umjetnička društva iz Varaždinske i Istarske županije. Kulinarski show zaštićenih proizvoda organizirat će Udruga kuhara, koja će pripremati jela za građane. Sve u svemu, bit će to jedan lijepi događaj i već sada pozivamo građane da u svoje aktivnosti upišu datum 13. travnja – rekla je Martinčević.
Cilj sajma je podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite naziva hrvatskih autohtonih proizvoda, kao i jačanje turističke ponude i održivog razvoja.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.