Turistička zajednica KZŽ u Vinariji Vuglec Breg provodi tečaj za sommeliere prve razine
Dvadeset polaznika upoznat će se s ulogom sommeliera u modernom restoraterstvu i učiti o vrstama čaša i boca, temperaturi posluživanja te kušanju vina

Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije ove godine ponovno organizira tečaj za sommeliere prve razine, kojeg provodi Hrvatski sommelier klub. Tečaj je počeo u ponedjeljak, a predavanja će se održavati naredna dva tjedna u Vinariji Vuglec Breg.

Pristup gostu

Ove godine tečaj pohađa 20 polaznika, a za njih 16 predavanja sufinancira TZ KZŽ i Hrvatska turistička zajednica, dok preostala četiri kandidata sama plaćaju tečaj. Polaznici će se na predavanjima upoznati s ulogom sommeliera u modernom restoraterstvu, učit će o vrstama čaša i boca za vino, kako se pristupa gostu, o aktivnoj prodaji vina, praktičnom prikazu posluživanja bijelog vina, zatim dekantiranju i posluživanju crvenog vina, temperaturi posluživanja različitih vina te kušanju vina. Učit će i o povijesti vinogradarstva i vinarstva, vinskim regijama Hrvatske i sortama vinove loze, uzgoju i životnom ciklusu vinove loze, procesu proizvodnje vina, bolestima i manama vina.

Usklađivanje jela i vina

Uz dobru vinsku kapljicu, ide i dobar obrok, pa će na predavanjima biti i riječi o usklađivanju jela i vina. S obzirom na to da je većina polaznika zaposlena u renomiranim zagorskim ugostiteljskim objektima, u program je također uvršten i dio koji se tiče destilata i cigara, ali i piva, vrstama i načinu posluživanja kave te obilježjima pojedinih vrsta čajeva. TZ KZŽ dosad je dva puta provela tečaj za sommeliere prve razine te jednom tečaj za sommeliere druge razine.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.