ODLIČNE VIJESTI IZ SUPETRA: Srednja škola Zabok treća najbolja ugostiteljska škola u zemlji
Karlo Šoštarić, Nikolina Micek – Kušek, Lucija Turek, i Sara Pešec najbolji u pripremi nacionalnih jela, a odlično im idu i rižota te jela od piletine i ribe – tu im se broncama pridružio Lovro Novina

U Supetru na Braču od subote do ponedjeljka održan je međunarodni kulinarski festival “Biser mora”, u sklopu kojeg je održano i natjecanje učenika srednjih i viših ugostiteljskih škola, na kojem je sudjelovalo 16 ekipa iz Hrvatske i inozemstva. Bili su tamo i učenici završnih razreda Srednje škole Zabok, koji su nastupili s dva tima, koji su osvojili prvo i drugo mjesto. Tema natjecanja bila je nacionalna kuhinja: predjelo, glavno jelo i desert – moderna prezentacija.

Zlatnu medalju osvojio je dakle Tim I Srednje škole Zabok, kojeg su činili učenici Karlo Šoštarić i Nikolina Micek – Kušek, pod vodstvom mentora Tomislava Kožića, a odmah do njih bio je zabočki Tim 2, kojeg su činile učenice Lucija Turek i Sara Pešec, pod mentorstvom Borisa Markovića.

Oni su se također natjecali i u individualnom dijelu natjecanja i nisu bili ništa manje uspješni – u kategoriji rižota, zlatnu medalju osvojio je Karlo Šoštarić, a srebrnu Sara Pešec, a osvojene su još četiri bronce – Lovro Novina u pripremi jela od piletine i pripremi jela od ribe te Lucija Turek u pripremi jela od piletine i Nikolina Micek – Kušek u pripremi jela od ribe. U ukupnom poretku od 15 ugostiteljsko – turističkih škola Srednja škola Zabok tako je zauzela treće mjesto, a valja spomenuti da su uz njih, s po jednim timom nastupili su učenici iz tri škole partnera na projektu Regionalni centar Zabok – ReCeZa; Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin te Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, a njihovi su učenici u pojedinačnim kategorijama osvajali srebrne medalje.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.