PROJEKT ReCeZa: Učenici ugostiteljsko - turističke struke iz SŠ Zabok i škola iz Preloga, Varaždina i Bjelovara sudjelovali na specijalističkim radionicama kroz učenje temeljeno na radu
Učenici se upoznali sa specifičnim uvjetima koji se traže u njihovoj struci, ali i dobili uvid u poslovanje jednog velikog kompleksa kao što su Terme Tuhelj u svim segmentima

U okviru projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, učenici ugostiteljsko – turističke struke Srednje škole Zabok i partnerskih škola iz Preloga, Varaždina i Bjelovara, od 21. do 26. lipnja sudjelovali su u Termama Tuhelj na specijalističkim radionicama kroz učenje temeljeno na radu.

Na edukacijama je sudjelovalo 12 učenika – Ana Majhen, Lorena Turk, Sanela Matiša, Klara Frljužec, Karolina Škudar, Ana Čukman, Tena Novosel, Dijana Ignac, Izabel-Leona Kolman, Fran Slamek, Domagoj Franjević i Emanuel Hržić Vlahek.Iz svake je škole bilo po troje učenika u pratnji nastavnice Nevenke Bosilj iz Gospodarske škole Varaždin te mentoriranje i podršku koordinatorice projektnih aktivnosti Renate Tršinski, nastavnika kuharstva Tomislava Vranića, voditelja Centra Andreja Ivanova i voditeljice projekta Branke Kralj.

Radionice i programi

Domaćini Ljetne škole – Terme Tuhelj, pružili su logističku podršku u vidu smještaja, prehrane i korištenja dodatnih sadržaja Termi, ali i mogućnosti sudjelovanja u svim segmentima ugostiteljsko – turističkog radnog procesa u svim djelovima turističkog kompleksa. Tako su učenici imali priliku upoznati se sa svim prostorima, sadržajima i ponudom Hotela Well, Kampa, Glampinga, Dvorca Mihanović, SPAeVita programa te Vodenog planeta, a zaposlenici Termi pripremili su i održali nekoliko zanimljivih i specijalističkih radionica vezanih uz ugostiteljske sadržaje i ponudu, kao što su kulinarske radionice i priprema jela za pansionske goste, integralni sustav posluživanja obroka, prezentacija jela kroz komunikaciju s gostima, radionice barskih mješavina, ili pak zanimljivi programi s predstavnicima Podravke.

Od vlasnika OPG-a Trs obitelji Sever iz Klanjca doznali su obiteljsku priču o vinima i autohtonoj klanječkoj sorti grožda Sokol. Turističku priču uživo doživjeli su u jedinstvenom muzeju na otvorenom – Staro selo Kumrovec, zatim su prošetali stazom među krošnjama u zaštićenom krajobrazu Zelenjaku te se upoznali i s ostalim atrakcijama u okruženju.

Upravljanje karijerom

– Kroz aktivnost učenja temeljenog na radu, željelo se učenicima pokazati specifične uvjete i zahtjeve koji se traže u ugostiteljsko turističkoj struci, ali i uvid u poslovanje ugostiteljsko – turističkog kompleksa kapaciteta poput Termi Tuhelj u svim segmentima. Razvojem svoje karijere učenici mogu upravljati na razne načine, što im je prezentirala naša bivša učenica THK programa Ivana Osrečak, koja je nakon srednjoškolskog obrazovanja odabrala Fakultet menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu, a potom je odradila nekoliko godina i stekla praksu u gospodarskom okruženju da bi se ove školske godine pridružila timu ugostiteljsko turističke struke Srednje škole Zabok – istaknula je Branka Kralj iz Srednje škole Zabok, voditeljica projekta ReCeZa.

Nastavak učenja temeljenog na radu i škole za život u ugostiteljstvu i turizmu u okviru spomenutog projekta nastavlja se početkom naredne školske godine raznim natjecanjima u struci, kao i studijskim putovanjima, gdje će se učenici opet moći upoznati sa sličnim ugostiteljsko-turističkim kompleksima u Hrvatskoj i inozemstvu. Pri odlasku, učenici su odrađuju i evaluacijske radionice, komentiraju svoje sudjelovanje u ljetnoj školi te daju prijedloge i sugestije za buduće takve aktivnosti.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.