Kako ispeći savršene vanilin kiflice?
Evo kako izbjeći pogreške koje najčešće radimo

Mnogima božićni blagdani ne mogu proći bez vanilin kiflica, ali često pripremiti ove malene tradicionalne kolačiće zadaje nam muke. Previše lomljivi ili pak prečvrsti? Evo savjeta kako izbjeći te probleme.

Portal Miss 7 savjetuje da se za postizanje čvrstog i kompaktnog tijesta, preporučuje omotati ga prozirnom folijom i tako omotanog  ostaviti sat vremena u hladnjaku. Za dodatnu sigurnost, oblikovane kiflice prije pečenja možete ponovno staviti u hladnjak. Dodatni savjet je da kiflice oblikujete što sitnije.

Preporučljivo ih je peći na 180 Celzijevih stupnjeva, veoma kratko, otprilike 10-ak minuta. Kad vrhovi postanu malo tamniji, to je znak da su vaši omiljeni kolačići spremni za izvaditi iz pećnice. Kad se izvade iz pećnice, kiflice su još uvijek malo mekane, no otvrdnu za nekoliko minuta.

Ispečene kiflice ne smiju se odmah po vađenju iz pećnice dirati i slagati u posude jer vruće kiflice su lomljive. Kada se malo ohlade, uvaljajte ih u mješavinu vanilin šećera i šećera u prahu.

 Tijesto:

·       30 dekagrama brašna

·       20 dekagrama putra

·       15 dekagrama sitno mljevenih oraha

·       10 dekagrama šećera

·       1 cijelo jaje

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.