Iz bakine bilježnice
Pripremite ovog Božića ukusne oblatne s kojima ćete oboriti s nogu obitelj i prijatelje – evo recepta

Božić nam se svakog dana sve više približava, a jedna od asocijacija koju vežemo uz božićno vrijeme su kolači. Ponestaje vam kreativnih ideje za spremanje finih kolača s kojima ćete cijelu obitelj i prijatelje oduševiti do te mjere da će reći da su bili za ‘prste polizati? Ne brinite, imamo za vas primamljiv recept koji vam može pomoći u tome.

Prema receptu za oblatne kojeg donosi 24 sata, potrebno je:

·       3 velike oblatne

·       300 grama šećera

·       4 decilitra mlijeka

·       200 grama mljevenih oraha

·       malo ruma

·       naribana korica limuna

·       250 grama margarina

·       0,5 litre jake crne kave

·       600 grama keksa s maslacem

Postupak:

Prvo se 300 grama šećera kuha u četiri decilitra mlijeka, a zatim se dodaju orasi, rum i korica limuna. Potom se to treba dobro ohladiti, a nakon toga dodati izrađeno 250 grama margarina. Dobit ćete kremu kojom ćete premazivati oblatne.

Kremu stavljate na glatku stranu oblatne, a zatim na kremu slažete kekse koje ste ranije umočili u kavu. Zatim se keksi premazuju kremom, pa se na nju stavlja druga kora s glatkom stranom prema gore. Cijeli se postupak ponavlja. Na kraju, na kolač staviti masni papir, a na njega nešto teško. Kolač je spremam za posluživanje drugi dan.

Savjetuje se da se oblatne ne premazuju previše vlažnim kremama ni pekmezom jer postaju žilave, a umjesto keksa može se staviti i tanko narezan biskvit.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.