The New York Times susjednu državu uvrstio na listu mjesta koja doprinose boljem svijetu
“Slovenija je mjesto dobre hrane i vina te ekološki osviještena zemlja”

Susjedna Slovenija našla se na listi The New York Timesa na kojoj su nabrojana 52 mjesta koja doprinose boljem svijetu, piše Jutarnji.hr.

Alexander Lobrano je opisuje kao mjesto dobre hrane i vina te kao ekološki osviještenu zemlju, a u tekstu je istaknuta i izjava najpoznatije slovenske chefice iz “Hiše Franko”, jedinog tamošnjeg restorana s dvije Michelinove zvjezdice, Ane Roš, koja je kazala:

-Od samog početka znali smo da je naša hrana posebna i da će postati jedan od glavnih razloga za posjet našoj zemlji – rekla je Roš.

Lobrano je pojasnio kako je slovenska kuhinja najbolji prikaz spoja mediteranskih, germanskih i slavenskih zemalja, no ipak smatra da je pravi razlog zbog kojeg je tamošnja hrana toliko dobra, činjenica da se kod pripreme uglavnom koriste namirnice malih slovenskih proizvođača.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.