Jeste li znali da trenutno najtraženiju slasticu u Zagrebu priprema – Zagorka?
SVI SU LUDI ZA KRAFNAMA OD 18 KUNA: Donosimo recept Janje Benić iz Stubičkih Toplica koji će oduševiti vašu obitelj ovog fašnika

Jeste li znali da trenutno najtraženije krafne u Zagrebu priprema – jedna Zagorka? Njezino je ime Janja Benić (38) i poznata je food blogerica rodom iz Stubičkih Toplica, inače sestra glumice Marije Borić.

Janja je društvenim mrežama poznata kao Janjolinka, i bavi se stiliziranjem i fotografiranjem hrane, piše blog, dijeli iskustva i recepte, a organizirala je i prvu virtualnu izložbu fotografija hrane. Pet je godina živjela u Londonu, a spomenute najbolje zagrebačke krafne, kako ih je prozvao Index i koje se mogu kušati vikendom u “Broomu 44“ na Dolcu, zapravo su ‘londonske krafne’ koje je prvi puta kušala na londonskom Borough marketu u “Bread Ahead Bakery“.

– Toliko sam bila očarana tim krafnama da sam satima gledala proces izrade na Youtubeu i svako malo nalazila neka nova videa. Nakon tjedan dana isprobavanja s nekoliko vrsta brašna, s različitim procesom izrade, oblikovanja i svega ostaloga, napokon imam sjajan recept koji i vi zaslužujete imati – kaže Benić, koja je i organizirala radionice za sve one koji žele isprobati recept i naučiti pripremati ‘londonske krafne’.

Cijena krafne u “Broomu 44“ je, piše Index, 18 kuna, a pomama za njima je tolika da je pametno rezervirati svoju krafnu unaprijed. No, ako biste ih ovog fašnika ipak željeli poslužiti na svome stolu u vlastitoj izradi, recept je dostupan na blogu Janjolinka.

FOTO: Janjolinka

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.