Zagorska prijestolnica od sutra nakon dugo vremena dobiva restoran u staroj gradskoj jezgri – prvi smo zavirili u njega
KRAMBERGER PUB & RESTORAN: “Potrudili smo se gostima omogućiti predivne eno i gastro užitke u samom srcu Krapine”

Krapinčani pravi restoran u samom centru grada iščekuju već godinama, a sada možemo reći da je iščekivanju došao kraj.

Nakon otvorenja puba prije nepuna tri mjeseca, Kramberger Pub & Restoran sutra otvara svoja vrata i za drugi dio iz svog imena – na katu i u potkrovlju atraktivnog prostora u samom srcu Krapine, na Trgu Ljudevita Gaja.

Što pojesti?

– Dragi prijatelji Krambergera, dragi naši gosti, poslovni partneri. S posebnim zadovoljstvom obavještavamo vas da Kramberger Pub & Restoran od 12. ožujka otvara svoje poslovanje u punom obimu. Nakon Kramberger Puba, s radom kreće i naš Kramberger Restoran. Potrudili smo se svim našim gostima omogućiti predivne eno i gastro užitke u samom srcu naše predivne povijesne ljepotice Krapine – poručili su iz Krambergera, a mi nismo mogli, a da ne upitamo što će se fino moći pojesti.

Rekli su nam da je zamišljeno da se tradicionalna jela prezentiraju u novom ruhu. Tako su od predjela tu razni naresci, rižoto s vrganjima, domaći široki rezanci s makom ili štruklji Kramberger. U oko nam je upao i svinjeći file punjen s lukom, čvarcima, omotan špekom, na podlozi od hajdine kaše, ili pak ‘Gajev odrezak’, koji je zapravo pureći odrezak punjen s keljem, mlincima, omotan suhim vratom na pjenici od šampinjona s carskim povrćem i mlincima. Tu je i ‘Pletenica’, odnosno svinjski file zamotan u pletenicu, mariniran s lukom, paprikom i češnjakom, na podlozi od ‘Julienne povrća’, s popečcima od krumpira. Ako vam se jede riba, možda biste probali ‘Smuđa u zelenoj odori’ – file od te plemenite ribe punjen paprikom i omotan tikvicama, na podlozi od kaše i umaku od kopra. A oni kojima se ne da puno razmišljati, mogu naručiti primjerice Platu Kramberger, na kojoj su juneća pljeskavica, svinjeći odrezak, pileći odrezak, juneći odrezak i špek na koplju, popečci od krumpira, zapečeni grah i đuveč. Ako pak kao glavno jelo volite pojesti salatu, sigurno će vam zanimljiva biti ‘Crna kraljica’, u kojoj su kukuruz, grah, junetina sa žara, umak od bučinog ulja i vrhnja s češnjakom i zapečeni špek.

Vrata su vam otvorena

Da se zasladite, za desert možete pojesti nekoliko vrsta palačinki ili Kramberger gibanicu sa sirom, jabukama i makom, a ništa manje bitno, tu je i bogata vinska karta, čiju okosnicu čine najbolja vina Hrvatskog zagorja, uz bijela i crvena vina iz Istre, Slavonije ili Dalmacije. Kramberger Restoran nudit će i uslugu cateringa, a u svakodnevnoj ponudi bit će i gableci, tri vrste jela dnevno. 

– Veselimo se svakom vašem dolasku i ovdje smo za vas. Naša su vam vrata otvorena – pozivaju iz Krambergera.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.