Sve će pratiti 'budno oko' poznatog zagorskog chefa Tomislava Špičeka
Ovog petka u Loboru pravi gastro spektakl “Loborska devenica” – najbolje očekuju vrijedne nagrade

Tko u Hrvatskom zagorju najbolje spravlja delikatesu našeg područja, devenicu, znat će se idućeg petka u večernjim satima kada će se proglasiti pobjednik natjecanja “Loborska devenica”.

Riječ je o natjecanju u spravljanju najkvalitetnije devenice, a bit će organizirano i kušanje vina. Ove će godine natjecanje pratiti budno oko proslavljenog zagorskog chefa Tomislava Špičeka koji stiže u Lobor kao gost.

Samo natjecanje ima jasna i stroga pravila prema kojima se uzorci moraju predati sat vremena prije početka natjecanja koje je na rasporedu u petak, 9. prosinca od 18 sati u Lovačkom domu u Loboru. Devenice ne smiju biti smrznute, a svatko će spravljati dva para devenica.

Sve ljubitelje ovog specijaliteta načelnica Ljubica Jembrih poziva u Lobor.

-Mislim da ne postoji osoba na našem području koja ne uživa u devenicama. Praktične su za pripremu i brzo gotove, odlično se sljubljuju s raznim prilozima, a nevjerojatnog su okusa.  Veseli me degustirati što će nam pripremiti naši natjecatelji, a stručno nepce našeg ovogodišnjeg gosta zasigurno će pomoći natjecateljima da budu što bolji u pripremi. Obratite pažnju na pravila i vidimo se u petak – poručila je Jembrih.

Odluku o najboljima donijet će stručna komisija. Nagrade nisu zanemarive, budući da pobjednika očekuje 800 kuna, druga nagrada iznosi 500, a treća 300 kuna. Dodijelit će se i dvije utješne nagrade od 100 kuna.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.