Recepti za domaći sladoled
Jednostavna i zdrava ledena poslastica koju možete pripremiti kod kuće za svoje mališane

Protiv ljetnih vrućina borimo se na dva načina – osvježenjem u moru i uživanjem na najljepšim plažama Jadrana, kao i uživanjem u najukusnijim sladoledima. Na red su došle ledene poslastice za najmlađe.

Kada je riječ o djeci, a posebice o bebama, volimo znati što se hranom unosi, a nema boljeg načina nego da sami kod kuće pripremimo zdrave, ali ukusne sladolede. Sladolede za malce bilo bi najbolje pripremiti u silikonskim kalupićima. Journal donosi tri brza recepta koje možete prilagoditi dostupnim i sezonskim namirnicama.

Domaći sladoled od čokolade i banane

  • Sastojci: 2 banane, 1 žlica maslaca od kikirikija, 1 žlica kokosovih mrvica, malo cimeta, grčki ili kokosov jogurt, 2 žlice otopljene tamne čokolade ili 1 žličica kakaa u prahu, 1 žličica meda* (ako je dijete starije od godinu dana)

Postupak: Sve sastojke izblendajte, prebacite u kalupe i stavite u zamrzivač na minimalno 4 sata.

Domaći sladoled od manga i jagoda

  • Sastojci: 1 šalica manga, 1 šalica jagoda, 1 šalica ananasa, 1 šalica banana, 2 dcl kokosovog mlijeka, 1 žličica meda* (ako je dijete starije od godinu dana)

Postupak: Voće (svježe ili zamrznuto), med i kokosovo mlijeko izblendajte i prebacite u kalupe za sladolede. Zamrznite barem 4 sata i poslužite.

‘Frozen yogurt’ domaći sladoled

  • Sastojci: 2 šalice grčkog ili kokosovog jogurta, 2 datulje, 2 žlice maslaca od badema, lješnjaka ili kikirikija (opcionalno – preljev od rastopljene tamne čokolade)

Postupak: Grčki jogurt, maslac od orašastih plodova i datulje izblendajte i prelijte u kalupe, a kada su sladoledi gotovi (zamrznuti), možete ih još preliti rastopljenom čokoladom te vratiti u zamrzivač na još par sati.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.