Njam njam, dobar tek
VOLITE KAJGANU? Nakon što ju probate s ovim dodatkom, nikad ju više nećete pripremati bez njega

Kajgana je jedno od najjednostavnijih rješenja za brzi doručak ili ručak – dovoljno je samo razbiti nekoliko jaja i istući ih vilicom dok ne dobijete pjenastu smjesu, pa ispeći na laganoj vatri. Možete ju napraviti samo od jaja kojima ste dodali malo soli i papra, ili dodati začine poput vlasca, ili bosiljka, ili povećati kremoznost dodavanjem žličice kiselog vrhnja, ili neke vrste ribanog sira, prenose 24sata.

Najbolja kajgana je kremasta, nježna i izvrsnog okusa poslužena s tostom s maslacem i hrskavom slaninom. No, ako ste pravi sladokusac, vrijeme je da isprobate novi recept: Dodajte svojoj kajgani žličicu majoneze. Učinit će ju iznimno kremastom i dodati bogatstvo okusa.

Recept:

  • Jedna žlica kvalitetne majoneze
  • Dva do tri jaja
  • Vrlo malo mlijeka
  • Sol i papar po želji
  • Jedna žlica maslaca ili 1,5 žlica ulja

Priprema:

Istucite jaja s malo mlijeka u zdjelici. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi prije nego dodate maslac. Kad ga dodate, pustite da se otopi, ali pazite da ne zagori. Prelijte jaja u tavu i počnite miješati lopaticom, kako se ne bi primila i zagorjela na nekim mjestima.

Nastavite miješati dok se jaja zgušnjavaju, pa prije nego što su gotova dodajte majonezu i miješajte dok se potpuno ne sjedini sa smjesom od jaja. Posolite i popaprite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustoću.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.