Lahmacun je naziv za bliskoistočno jelo koje izgledom neodoljivo podsjeća na pizzu, pa ga često zovu i ‘turska pizza’ jer je upravo u Turskoj ovo jelo najpopularnije. Riječ je, zapravo, o tankoj lepinji premazanoj mljevenim mesom koje je pomiješano s raznim začinima, koja se zatim peče u pećnici.
Podrijetlom s Levanta, lahmacun je jelo koje je, osim u Turskoj, popularno i u Armeniji, Libanonu i Siriji. Na Levantu je to samo jedno od skupine jela koja se zajednički nazivaju Manakish – somuni s preljevima. Iako zbog izgleda ovo jelo zovu pizzom, od klasične pizze razlikuje se po tome što se ne priprema sa sirom, a i tijesto i korica puno su tanji, piše Index.
Za tursku pizzu prvo morate napraviti glatko tijesto koje podsjeća na tanku lepinju, a za koje će vam trebati:
- glatko brašno
 - kvasac
 - šećer
 - sol
 - jaje
 - mlijeko
 - maslinovo ulje
 
Nakon tijesta, vrijeme je za pripremu nadjeva, za koji će vam trebati:
- luk
 - rajčice
 - koncentrat rajčice
 - peršin
 - menta
 - sumak
 - čili
 - mljevena paprika
 - piment
 - mljeveni kim
 - cimet
 - sol
 - papar
 - mljevena janjetina ili govedina
 
								
															

								



								


