Tri srebra i bronca za Hrvatsku
BRAVO! Varaždinski i međimurski chefovi briljirali na natjecanju u Italiji 

Europsko regionalno polufinale Worldcefs European Grand Prixa 2025., Global Chefs Challenge, održano u talijanskom Riminiju donijelo je hrvatskim chefovima, članovima Hrvatskog kuharskog saveza, niz medalja, što u žestokoj konkurenciji nije bilo lako ostvariti, a čime su domaći chefovi pokazali, ne samo da uspješno pariraju najboljim europskim kuharima, nego i da ih svojim umijećem i kreativnošću, u mnogim disciplinama i nadmašuju.

Na trodnevnom se natjecanju, od 16. do 18. veljače, održanom tijekom tradicionalne manifestacije Beer&Food Atracction, natjecalo u četiri kategorije – Global Chefs Challenge, Global Young Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge i Global Vegan Chefs Challenge – hrvatski chefovi ukupno osvojili četiri medalje i to u svakoj u kategoriji. Amos Novak (restoran Terbotz, Železna Gora, Međimurje) i Mladen Zorec (Terbotz) u najkonkurentnijoj su kategoriji, Global Chefs Challenge, zauzeli 2. mjesto, pretekli su ih Talijani, i ukupno bili 4. u poretku za Južnu Europu, srebrni je i Dinko Tomašić (hotel Turist, Varaždin) u kategoriji Global Young Chefs Challenge. Ivan Ergović (Valamar) i Dora Bukovac (Valamar) za svoje su slastice u kategoriji Global Pastry Chefs, zaradili broncu kao i Patrik Prnjak (Restoran Riva lounge&bar, Pula) i Josipa Burzelić (Valamar)  u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge. Među sucima prestižnog je međunarodnog kulinarskog natjecanja bio i Erich Glavica, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, koji je sudio u kategoriji Global Young Chefs Challenge.

Iako su hrvatski chefovi ukupno osvojili najviše medalja, finale Grand Prixa ipak im je, za dlaku, izbjeglo, no zadovoljni su pokazanim. 

– U takvoj konkurenciji, kad su s vama u grupi Talijani, a osvojite srebro, ne možete biti nezadovoljni. Bilo je vrlo izazovno i strogo, potrebno paziti na svaki, pa i najsitniji detalj, poštovati HASAP, paziti na tehniku… Što se jela tiče, zadovoljan sam izvedbom, ispala su točno kako sam želio. Iako mi je, jasno, žao da nismo ušli u finale, našim smo rezultatima dokazali da možemo parirati i najboljim europskim chefovima – rekao je Amos Novak, međimurski chef s dosad osvojenim nizom nagrada, kojeg, zajedno s ostalim sudionicima natjecanja u Italiji, u svijetu gastronomije percipiraju najperspektivnijim domaćim kulinarskim majstorima nove generacije. 

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.