Hrvatski kuhari, članovi Hrvatskog kuharskog saveza, na međunarodnom su natjecanju u Azerbajdžanu, ‘Golden Shah 2025’, na kojemu je nastupilo 300 chefova iz devet zemalja, osvojili čak tri zlata, jedno srebro, diplomu i timsku broncu.
Dvostruka zlatna medalja, u kategorijama riba i piletina, pripala je Patriku Prnjaku, Filip Klanfar zlatni je u kategoriji riba, srebrnu je medalju osvojio Amos Novak u kategoriji meso, dok je Vedrana Hrastovec Sedlar u kategoriji slastice nagrađena diplomom. U timskom su nastupu hrvatski chefovi Vedrana Hrastovec Sedlar, Amos Novak i Filip Klanfar osvojili peto mjesto ukupno i zbrajanjem bodova brončanu medalju.


Na natjecanju je sudjelovalo više od trideset lokalnih i osam međunarodnih timova, a chefovi su se ogledali u deset kategorija, uključujući tradicionalnu i modernu kuhinju, slastičarstvo, pekarstvo i timska natjecanja. Ovogodišnje je izdanje Golden Shah natjecanja, licenciranog od strane Svjetske udruge kuharskih društava, bilo peto po redu i održano je u sklopu međunarodnog sajma prehrambene industrije ‘InterFood Azerbaijan’.
U međunarodnom sudačkom timu na natjecanju u Bakuu, kuhare je ocjenjivao i hrvatski dvojac – Erich Glavica, internacionalni sudac i predsjednik HKS-a te proslavljeni kuhar Stevo Karapandža, kontinentalni sudac i akademik HKS-a.
– Ponosni smo na izvanredan uspjeh naših chefova, velikih talenata, što su i ovom prilikom, u jakoj konkurenciji, dokazali i kući se vraćamo sretni – kazao je Glavica.


								
															

								



								

