Restoran i Catering Sermage, simbol tradicije, obiteljskih vrijednosti i vrhunske zagorske kuhinje, proslavio je velikih 60 godina djelovanja. U dvorištu obiteljske kuće i restorana okupilo se preko 250 gostiju, prijatelja i poslovnih partnera, koji su ovom prilikom došli pružiti podršku, čestitati jubilej i – kako su mnogi naglasili – dati poticaj za sljedećih 60 godina rada.
Proslava je bila svečana, ali intimna – baš onakva kakav je i sam restoran Sermage: spoj tradicije, gostoljubivosti i inovacije. Vlasnik Ivan Đurkin – Benkotić i njegova obitelj dočekali su uzvanike s osmijehom, a kroz večer su posluženi brojni specijaliteti iz njihove kuhinje, uz nezaobilazne zagorske štrukle, domaće mlince i vina iz lokalnih podruma.
Čestitke sa svih razina
Svečanost su uveličali predstavnici Općine Sveti Križ Začretje, koja je Restoranu Sermage uputila i službenu čestitku, kao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sa svojim predstavnicima. Pristigle su i čestitke predsjednika Obrtničke komore KZŽ, predsjednika Hrvatske obrtničke komore, kao i zamjenika predstojnika Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Ministar turizma i sporta Tonči Glavina također je uputio čestitku i pozdravne riječi povodom ovog važnog jubileja.
Poslovni partneri – prijatelji i oslonac
Veliki jubileji zahtijevaju i dobru organizaciju, a u tome su, ističe obitelj Đurkin – Benkotić, ključnu ulogu odigrali njihovi dugogodišnji poslovni partneri, koji su i ovoga puta pokazali prijateljstvo i profesionalnost.



Za slastice su se pobrinuli ‘Cuker&Co’, Slastice i torte ‘Relax’ te Slastičarna ‘Tri užitka’, dok je vinska ponuda bila obogaćena vinima Petrovečki. Uz tradicionalne mlince ‘Zebrano’, sve je bilo upotpunjeno dekoracijama i šatorima ‘Kontak’, a organizaciju i estetski dojam nadopunila je ‘Events by Iva’ te ‘Kreativni S’ – timovi koji već godinama surađuju sa Sermageom na raznim događanjima.
Više od restorana – simbol jedne regije
Restoran i Catering Sermage danas je daleko više od mjesta gdje se jede. To je brend, priča i identitet – spoj autohtone zagorske kuhinje i modernog ugostiteljstva, koji svoje početke vuče još iz 1965. godine, kada je otvorena ‘Krčma Veselom Zagorcu’.
Danas, 60 godina kasnije, Ivan Đurkin – Benkotić kao treća generacija vodi posao s jednakom strašću i vizijom, neprestano razvijajući ponudu i stvarajući događanja koja ostaju u pamćenju.
– Ponosni smo, ali i zahvalni. Prije svega našim gostima, koji nas godinama prate, našim partnerima bez kojih ovakva proslava ne bi bila moguća, te svima koji su nam ovih dana uputili poruke podrške i priznanja. Ipak, najveća zahvala ide majci Štefaniji Đurkin, sestri Meliti Habljak, supruzi Ivi Đurkin – Benkotić i nasljedniku Dorijanu kao i ostatku obitelji bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Ovo nije kraj – ovo je poticaj za dalje – rekao je Ivan prilikom svečanog govora.

Planovi? Rast, ali s korijenima
Restoran Sermage već radi na širenju ponude kroz nove koncepte – finger food za poslovne evente, pripreme hrane na lokacijama i nove usluge cateringa prilagođene suvremenim zahtjevima tržišta. No, ono što se neće mijenjati je srž – obiteljski pristup, domaći proizvodi i želja da gost ode – sretan i sit.
Više o ponudi, budućim događanjima i priči restorana možete pronaći na www.sermage.hr, a za sve vrste upita i dogovora o suradnji obratite se direktno Ivanu Đurkinu – Benkotiću na broj 098/657-557.







