Odlična ideja kako iskoristiti palačinke. Uz samo nekoliko dodatnih sastojaka možete ih pretvoriti u ukusni bezmesni ručak ili večeru. Ovo jelo idealno je za one trenutke kad nemaš previše vremena, a opet želiš napraviti nešto ukusno i jednostavno, piše žena.hr.
Sastojci za četiri palačinke: dvije žlice maslinovog ulja, četiri češnja češnjaka, 200 grama svježe špinata (može i smrznuta), 350 grama pasirane rajčice (od cherry rajčica ili obične), 250 grama svježeg sira (skute), 150 grama mozzarelle, 25 grama ribanog tvrdog sira, sol i mljeveni papar (po ukusu) te muškatni oraščić.
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 Celzija. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte, a špinat operite, osušite i grubo nasjeckajte.
U tavu ulijte maslinovo ulje i kratko popržite polovicu češnjaka. Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i kuhajte 10 minuta. Na kraju začinite solju i paprom te maknite s vatre.
U drugoj tavi zagrijte još malo ulja i popržite preostali češnjak. Dodajte špinat i pirjajte pet minuta.
U zdjeli pomiješajte svježi sir i pirjani špinat te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Paradajz umak rasporedite po dnu ovalnog lima za pečenje veličine 30 x 20 centimetra (ili odgovarajućeg okruglog lima).
Svaku palačinku premažite s četvrtinom nadjeva, zarolajte i narežite na šest kolutova. Kolute uspravno složite u lim. Po vrhu rasporedite komadiće mozzarelle i pospite ribanim tvrdim sirom.
Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Prije posluživanja ostavite jelo da odstoji 10 minuta. Poslužite uz zdjelu salate.









