Njam, njam
Ovo je recept za prefinu štrudlu sa špinatom i sirom

Ako volite slana, mirisna i domaća jela, štrudla sa špinatom i sirom bit će pravi pogodak na vašem stolu! Priprema je jednostavna, a rezultat je savršeno hrskava i sočna poslastica.

Sastojci:

  • 500 g kora za savijače
  • 500 g svježeg sira
  • 200 g svježeg špinata
  • 2 jaja
  • 2 žlice mineralne vode, 2 žlice ulja
  • 1 kiselo vrhnje
  • sol, papar

Priprema:

Očistite špinat i stavite ga u hladnu vodu te kuhajte 3 minute pa ga nasjeckajte i ohladite. Sir posolite i popaprite, promiješajte pa dodajte izmućena jaja i kiselo vrhnje. Potom natrgajte na sitne komadiće jednu koru za savijaču i polijte s malo mineralne.

Na kraju dodajte ohlađeni špinat i sve izmiješajte. Jednu koru premažite uljem pa preko nje preklopite drugu, potom stavite nadjev i zamotajte. Slažite štrudle u posudu za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.