Ako volite slana, mirisna i domaća jela, štrudla sa špinatom i sirom bit će pravi pogodak na vašem stolu! Priprema je jednostavna, a rezultat je savršeno hrskava i sočna poslastica.
Sastojci:
- 500 g kora za savijače
- 500 g svježeg sira
- 200 g svježeg špinata
- 2 jaja
- 2 žlice mineralne vode, 2 žlice ulja
- 1 kiselo vrhnje
- sol, papar
Priprema:
Očistite špinat i stavite ga u hladnu vodu te kuhajte 3 minute pa ga nasjeckajte i ohladite. Sir posolite i popaprite, promiješajte pa dodajte izmućena jaja i kiselo vrhnje. Potom natrgajte na sitne komadiće jednu koru za savijaču i polijte s malo mineralne.
Na kraju dodajte ohlađeni špinat i sve izmiješajte. Jednu koru premažite uljem pa preko nje preklopite drugu, potom stavite nadjev i zamotajte. Slažite štrudle u posudu za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.









