Kulinarski trik
RECEPT: Samo jedan dodatak može unaprijediti vaš rižoto, umak ili bilo koje jelo

Povrtni temeljac savršeno je rješenje za poboljšanje okusa juha, rižota, umaka i drugih jela. Naravno, možete ga kupiti već gotovog u dućanu, no kada napravite vlastiti – bit ćete sigurni što je točno u njemu i nećete više poželjeti onaj kupovni.

Ovo je jednostavan recept koji uključuje svježe povrće za stvaranje bogatog okusa, a može se prilagoditi ovisno o željama i potrebama. Sastojci poput luka, mrkve, poriluka, gljiva i začina stvaraju temelje za mnoge obroke, dok opcionalni sastojci poput jabuke dodaju posebnu slatkoću.

POTREBNI SASTOJCI: luk, mrkva, celer, šampinjoni, poriluk, češnjak, rajčica, jabuka, lovor, papar u zrnu, peršin te voda

Na malo maslinovog ulja pirjajte luk, mrkvu, gljive i celer oko 15 minuta, dok povrće ne omekša. Zatim dodajte poriluk, češnjak, rajčicu, jabuku, lovor, papar, sol i vodu te pustite da sve prokuha. Smanjite vatru i kuhajte još sat vremena. Nakon toga, temeljac procijedite kroz sito i spremite za daljnju upotrebu.

U hladnjaku ga čuvajte do pet dana, a u zamrzivaču i do tri mjeseca – što će vam uvelike olakšati, a i poboljšati mnoga jela. Detaljan recept možete pronaći OVDJE.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.