NAJSLASNIJI DOGAĐAJ PONOVNO DOLAZI U TERME TUHELJ: U utorak se održava osmi "Interslast", međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva
OVE GODINE SVE U ZNAKU MEDA: Posjetitelji će moći kušati brojne kolače s medom, medenjake, paprenjake i medene pite

U utorak će se u Termama Tuhelj održati osmi “Interslast”, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Svečano otvorenje je u 9 sati u Hotelu Well, a ovogodišnja je tema med u slastičarstvu. Posjetitelji kongresa moći će kušati brojne kolače s medom, medenjake, paprenjake i medene pite.

Slovenska potica

U sklopu programa prikazat će se izrada starinske medvene pite iz Podravine, tradicijski i izvorni medenjaci Hrvatskog zagorja, korčulanski klašun, šapice s medom, zadarski smokvenjaci, nigerijski puff-puff s medom (vrsta afričke slastice nalik fritulama), austrijski uskrsni medeni kolači, starinski tradicijski kolač s medom iz Homolja, izvorna blagdanska medena pita iz Srbije, razni zagorski i podravski kolači s medom, medenjaci i kolači s medom iz Varaždinske županije. Gosti iz susjedne Slovenije pokazat će kako se radi slovenska potica, koja je nedavno zaštićena na razini Europske unije. Svi inozemni slastičari spravljat će i u radionicama koristiti med hrvatskih pčelara, a hrvatski će se med koristiti i spravljanju natjecateljskih radova. Očekuje se sudjelovanje ukupno 125 ekipa s područja Alpe –  Jadran i zemalja bivše Jugoslavije.

Slastičarski stručnjaci

Organizator s posebnim zadovoljstvom ističe veliko zanimanje od strane brojnih slastičarskih škola iz cijele regije, čiji će učenici i nastavnici sudjelovati u programu, ali i natjecanjima. Time se iskustva s područja izvorne slastičarske baštine prenose na mlade generacije, koje će dalje nastavljati ovu bogatu tradiciju. I profesionalni slastičari i amateri i učenici natjecat će se u izradi medenih torti, medenjaka, paprenjaka i medenih pita, a njihove će radove ocjenjivati najeminentniji hrvatski slastičarski stručnjaci, majstori slastičarstva, članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza i članovi WACS-a Svjetske asocijacije kuhara i slastičara te poseban žiri inozemnih novinara.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.