Treći natječaj urodio plodom
“Huš će ponovno postati omiljena destinacija Krapinčana i njihovih gostiju”

Nakon što se na dva javna natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora na Hušnjakovom, površine 350,55 četvornih metara u Šetalištu Vilibalda Sluge 1 (Kneippova zgrada), i pripadajućeg mu dvorišta površine od oko tisuću kvadrata, nitko nije javio, postalo je očito da je početna cijena najma od 31,32 kune + PDV po četvornom metru, koliko je procijenio sudski vještak, previsoka. Stoga je krajem ožujka Gradsko vijeće donijelo odluku da se cijena najma prepolovi i to je konačno urodilo plodom.
– Pristigle su dvije ponude. Sukladno prijedlogu Povjerenstva za davanje u zakup i prodaju poslovnog prostora, gradonačelnik Zoran Gregurović je donio Zaključak o odabiru najpovoljnije ponude ponuditelja INTRA-TIKA j.d.o.o, iz Krapine. Grad i odabrani zakupnik su 21. lipnja sklopili ugovor o zakupu poslovnog prostora, kojim su regulirana međusobna prava i obveze. Ugovor je sklopljen na rok od 10 godina, a zakupnik je dužan započeti obavljati ugostiteljsku djelatnost u poslovnom prostoru najkasnije u roku od tri mjeseca od dana zaključivanja ugovora – rekli su nam u Gradu.

Bistro Huš

– Bit će to i prije, mi planiramo otvoriti “Bistro Huš”, 1. kolovoza – rekla nam je Karolina Cekol, suvlasnica INTRA – TIKA-e, dok nas je vodila prostorom koji je uzela u najam, kako bi u jednom dijelu otvorila bistro, a u drugom dijelu caffe. Rekla nam je i kako se uopće odlučila na to, budući da su mnogi ugostitelji bili zainteresirani za najam prostora na Hušnjakovom, međutim, kada se trebalo javiti na natječaj – baš i nije bila neka navala.
– Pa Tihomir Vučajnk, koji mi je životni i poslovni partner, i ja dugo već pričamo kako u Krapini treba nešto napraviti i pokrenuti u vidu turizma i turističke ponude. Puno je toga još nedovoljno iskorišteno, poput Franjevačkog samostana, Starog grada, rodne kuće Ljudevita Gaja, Trškog Vrha, pa dakako, i Hušnjakovog. Jer novi Muzej je priča za sebe. Pa smo tako prošle godine krenuli s rikšom, kojom je Tihomir vozio ljude tijekom prošlogodišnjeg Ljeta u Krapini i dječjeg dana u sklopu Tjedna kajkavske kulture. No, igrom slučaja smo saznali za ovaj natječaj i odlučili se javiti – objašnjava na Karolina Cekol.
U prostoru u kojem je dosad bio Neandertal restoran, uredio bi se dakle Bistro Huš, u kojem bi se isprva nudila i neka jednostavnija jela, a s vremenom, kada se posao malo razmaše, u njemu bi se nudila i autohtona zagorska jela.
– Već imamo kontakte s nekim OPG-ovima od kojih bismo nabavljali namirnice, a nešto ćemo, vjerujem i sami uzgajati – kaže nam K. Cekol te dodaje kako namještaj za terasu i unutrašnjost bistroa izrađuju sami, a prostor će opremiti kako bi se svaki gost u njemu osjećao ugodno. Planiranju i vanjske sadržaje, prvenstveno za djecu.
– Bilo da na Hušnjakovu bude Prapovijesni park, bilo da se obnove mrzlice, mi ćemo biti spremni djeci, a dakako i roditeljima, djedovima, bakama, tetama i stričevima, ponuditi i sadržaje u prirodi, kako bi znala da se u prirodi može i zabaviti i naučiti, a ne samo loviti bolji signal za mobitel – objašnjava K. Cekol. Kaže da očekuje dobru posjećenost, s obzirom na brojke o gostima koje ima Muzej krapinskih neandertalaca, međutim, ne vidi tu priliku samo za sebe i Bistro Huš.
– Muzej je u školskom kurikulumu i sigurno da će tu dolaziti grupe iz cijele zemlje, pa mi sigurno to sve nećemo moći ni primiti. Ali želja nam je da svi u Krapini imaju više posla od tog turizma, važno je pokazati inicijativu i da se može prezentirati krapinsku turističku priču u svim segmentima – pa tako i u onom ugostiteljskom. Pa da, kada dođu, ljudi znaju gdje su dobri ćevapi, gdje je dobra pizza, gdje su kolači i gdje se pije kakva kava – objašnjava K. Cekol.

Caffe Huš

U drugom dijelu objekta, tamo gdje je nekad bila popularna diskoteka, a kasnije Neandertal Pub, planira se urediti Caffe. Ali Caffe koji bi služio za razne koncerte koji se planiraju svakog vikenda, seminare, radionice, plesnjake, književne večeri, male kongrese – bio bi to multifunkcionalan prostor, u kojem bi bio šank, ali koji ne bi bio namješten kao klasičan kafić, niti bi radio svakog dana.
– U bistrou će se moći popiti piće ili kava, ne treba onda pokraj i klasičan kafić. Planiramo zaposliti kuhara, konobare, a vjerujemo da ćemo do iduće godine posložiti baš kako treba, pa ćemo se nuditi kroz aranžmane školama i turističkim agencijama. Kroz deset godina stvorit ćemo mjesto u kojem će biti lijepo, ugodno i na koje će se svi htjeti vratiti. Sigurna sam ustvari da ćemo to postići već sada, u kolovozu, kada ćemo u suradnji s krapinskom Turističkom zajednicom raditi “Ljeto u Krapini”. Da zaključim, Huš će sigurno ponovo postati omiljena destinacija Krapinčana i njihovih gostiju – oaza mira i opuštanja, koju će upotpuniti ugodan prostor i veselo osoblje – zaključila je Karolina Cekol.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.