Dani hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama
Kuharski prvak Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel, pobjednik Bocuse d`Or natjecanja Tomislav Karamarko

Kongresna dvorana Hotela Minerve u Varaždinskim Toplicama ovih dana postala je mjesto susreta mnogobrojnih domaćih i inozemnih kuharskih i slastičarskih majstora.

Dani hrvatskog kulinarstva manifestacija je namijenjena kuharima i slastičarima iz cijele Hrvatske i šire koji se razlikuju po mjestu zaposlenja, tehnikama pripreme hrane i godinama iskustva, no povezuje ih ono najbitnije, ljubav prema kuhanju i kreiranju jela.

Osmijeh na licu

Glavni sadržaji ovogodišnjeg, 14. izdanja manifestacije, su 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d’Or-Croatia 2022 te 12. natjecanje učenika Kamelija kup.

– Ovogodišnji natjecatelji potrudili su se da njihov rad bude kvalitetan i ponajprije se zahvaljujem upravo njima. Veseli me svaki osmijeh na licu kuhara koji su danas s nama i razmjenjuju svoja iskustva. Također, bilo je dobro vidjeti puno mladih kuhara iz škola koji su se odvažili, prije svega pred sucima, pokazati što su ih mentori naučili – naglasio je predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni.

Svečanosti dodjele medalja i proglašenju Kuharskog prvaka države nazočio je i župan Anđelko Stričak koji je čestitao svim natjecateljima na predanom radu.

– Uvijek i svugdje postoje oni koji u nekom području žele biti najbolji, napraviti iskorak i pomicati granice, a kada govorimo o kuhanju danas ste to vi. Kada vidim način na koji su pripremljene ove delicije mogu samo reći da su one pravo umjetničko djelo. Drago mi je da je Minerva i ovoga puta domaćin ove najznačajnije manifestacije kulinarske struke gdje se predstavljaju najbolji kuhari i gdje naši mladi mogu učiti od najboljih – rekao je župan.

Najprestižnije natjecanje

Ovogodišnji Kuharski prvak države je Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel, a pobjednikom Bocuse d`Or natjecanja proglašen je Tomislav Karamarko kojemu je pripala ugledna pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju najprestižnijeg svjetskog individualnog natjecanja u kulinarstvu – Bocuse d’Or Europe.

Svečanosti proglašenja pobjednika i podjele priznanja nazočili su i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije dr. sc. Dragutin Vincek.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.