Obitelji Kos i Grozaj iz Sv. Križa Začretja u Dubrovniku prezentirale zagorske specijalitete u sklopu ‘Good Food Festivala’
NAJBOLJE S KONTINENTA: Zagorski štruklji i zagorska belina oduševile Dubrovčane i njihove goste

U Dubrovniku je završio još jedan ‘Good Food Festival’ – prava poslastica za sve ljubitelje kvalitetne hrane. Ovogodišnje izdanje festivala koji je trajao do 7. do 20. listopada, bilo je obilježeno bogatim programom koji je uključivao brojna događanja i aktivnosti.

Festival je ponudio raznoliku gastronomsku ponudu, uključujući vrhunska vina i ukusna jela, a tijekom trajanja bile su organizirane različite radionice, uključujući one o pripremi tradicionalnih dubrovačkih jela, ali i jela iz ostatka Hrvatske.  

U Dubrovnik je tako pozvana i obitelj Kos iz Svetog Križa Začretja da pokaže kako se rade pravi, autohtoni zagorski štruklji. Radionice su se održale konobi ‘Veranda’ koja djeluje u sklopu Dubrovačkih vrtova sunca i koja već godinama služi tradicijsku, obiteljsku hranu. 

– Ovdje smo pred domaćinima i gostima imali prilike pokazati ono najbolje što Zagorje nudi, a to su naši zagorski štruklji. Vjerujem da ova suradnja ima dobru budućnost i vjerujem da će svaki gost ovog divnog kompleksa to i prepoznati. Dubrovnik je mjesto gdje susrećemo goste iz cijelog svijeta, stoga je ovo jedinstvena prilika da se zagorski štrukelj pred njima prezentira, ali i da se gosti sami okušaju u izradi. Naravno, iz Zagorja smo ponijeli i zagorsku belinu obitelji Grozaj koja će idealno sjesti uz zagorske štruklje i upotpuniti doživljaj – rekao je Marko Kos. 

Radionice su vodile Štefanija Kos i Anđelka Grozaj, a zagorskom ekipom oduševljeni su i domaćini koji su ih i zvali u goste. Kuharica i suvlasnica konobe ‘Veranda’ Maja Andrić otkrila je da oni već dugi niz godina sudjeluju na ‘Good Food Festivalu’.  

– Stigli smo iz rodne nam Hercegovine i u Vrtovima sunca smo već treću godinu. Vrtovi sunca su obiteljski restoran i to se uklapa u našu filozofiju, a domaćini su prepoznali našu domaću priču i pozvali nas da ovdje gostima pokažemo svoju tradiciju. Također, ‘Good Food Festival’ je odlična prilika da ljudi i nakon sezone mogu doći i pojesti sjajnu hranu po festivalskim cijenama te se proveseliti i podružiti – kazala je Andrić. 

O suradnji s obiteljima Kos i Grozaj iz Zagorja rekla je:

– Ova suradnja je dokaz da kontinent i more mogu surađivati i da zajedno možemo prezentirati strancima i domaćim ljudima najbolje od Hrvatske, a tu se svakako ubrajaju zagorski štruklji koji su zaštićeni, a obitelj Kos za njih ima i certifikat. Također, oni su prepoznati po trudu i izvrsnosti i nadamo se da i mi možemo biti poput njih – zaključila je. 

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.