INTERVJU - CHEF MISLAV BOŽIĆ: Krapinski restoran Kramberger ima novog majstora zanata u kuhinji, koji želi stvoriti tim koji će dijeliti njegovu strast prema kuhanju
A LÁ KRAMBERGER: “Cilj nam je okupiti ljude koji u Krapini žele napraviti nešto zaista veliko i zanimljivo za goste”

Krapinski restoran Kramberger odnedavno ima novog šefa kuhinje – chefa Mislava Božića, koji s bogatim iskustvom i inovativnim pristupom unosi novu energiju i viziju u ovu gastronomsku destinaciju.

Njegov dolazak označava početak nove kulinarske ere restorana, čineći ga mjestom gdje se spajaju tradicija i moderna kuhinja, a u razgovoru nam je prenio svoju viziju Krambergera i ‘kulinarskog laboratorija’ kojem je sada na čelu.

Kako vidite svoj dolazak u restoran Kramberger?

Restoran Kramberger ima prepoznatljiv smjer koji spaja tradiciju i inovaciju, što su dosadašnjim radom i predanošću stvorili šefica kuhinje Danijela Hlupić Tušek i sjajan tim kuhara i konobara. Ponosan sam što ću nadograditi njihov uspjeh i pridonijeti ovoj priči, a dokaz tome je i nagrada ‘Simply the Best’ koju su ove godine osvojili u kategoriji restorana. Vjerujem da zajedno možemo dodati nove ideje u jelovnik i ponuditi Zagorju, ali i šire, jedan autentičan i uzbudljiv restoran.

Čini se da ste odlučni u jačanju tima. Kako biste opisali svoju viziju za suradnju s timom?

Prilika za stvaranje uspješnog tima je najljepši dio mog posla. Želim stvoriti radno okruženje u kojem svi uče jedni od drugih, gdje svi članovi tima razumiju što znači posvećenost i ljubav prema svakom detalju u kuhinji. Pozivam ambiciozne mlade, znalce, ali i amatere koji žele učiti da nam se pridruže i razvijaju zajedno s nama. To je prilika da svi u kuhinji nauče razmišljati kao chefovi i budući majstori svog zanata.

Jeste li već predstavili neka nova jela i možete li nam otkriti nešto više o njima?

Da, tijekom Tjedna restorana već smo predstavili nekoliko novih jela koja reflektiraju smjer u kojem želim ići. Gosti su imali priliku isprobati neka drugačija jela, a posebno bih izdvojio desert ‘Krapinske frajle’, koji spaja bijelu čokoladu, bučino ulje i mak, pružajući jedinstveni spoj okusa koji oživljava zagorsku tradiciju na moderan način. Osim toga, želimo ljudima ponuditi nešto novo i u dnevnim jelima koja nudimo po promotivnim cijenama. Tako smo uvrstili ‘Katsu Curry’, jelo koje donosi dašak Azije u naše podneblje. Riječ je o japanskom curryju s hrskavom piletinom ili svinjetinom, u umaku bogatom aromatičnim začinima i povrćem, ali prilagođenom lokalnim okusima. Cilj nam je da u svakom dijelu naše ponude, od dnevnih do ‘a lá carte’ jela, gostima omogućimo uživanje u klasicima, ali i okusima koji donose nešto drugačije i inspirativno.

Osim Tjedna restorana, pripremate li posebne ponude za nadolazeće blagdane?

Da, imamo u planu mnogo toga. Za Martinje, od 1. do 17. studenog, pripremili smo poseban jelovnik, a detalji su dostupni na našim mrežnim stranicama. Pripremamo i posebnu božićnu ponudu s fokusom na tradicionalna jela koja se pripremaju na Badnjak, a uskoro ćemo objaviti i svečanu večeru za doček Nove godine, za koju također možete krenuti s rezervacijama. Za kraj poslovne godine, pripremili smo i domjenske menije za sve koji žele obilježiti uspješnu poslovnu godinu u Krambergeru. Puno toga radimo kako bismo obogatili vaša iskustva, stoga nas posjetite i slobodno se uključite svojim komentarima!

Možete li podijeliti dio svoje osobne inspiracije koja dolazi iz projekta ‘Bakina kuća’, muzeja posvećenog našim bakama i njihovom načinu kuhanja?

Muzej me podsjeća na važnost korijena i tradicije u kulinarstvu. Povezuje me s prošlošću, ali mi daje snagu za stvaranje budućnosti, posebno ovdje u Krambergeru, gdje se trudim unijeti dio te obiteljske priče i ljubavi prema hrani. Povezivanje baštine s modernim kulinarskim tehnikama daje našim jelima dublji značaj i autentičnost.

Imate li završnu poruku za one koji žele raditi s vama ili posjetiti restoran?

Pozivam sve koji žele učiti od najboljih i postati dio entuzijastičnog tima da nam se pridruže. Restoran Kramberger na Trgu Ljudevita Gaja 1 u Krapini mjesto je gdje mogu doživjeti novo gastronomsko poglavlje i raditi s predanim timom. Tražimo ne samo kuhare i konobare, nego i stručnjake iz podrške i marketinga – sve koji se vide u ugostiteljstvu, u bilo kojem segmentu, da nam pošalju svoj životopis. Cilj nam je stvoriti ozbiljan tim ljudi koji u Krapini želi napraviti nešto zaista veliko i zanimljivo za publiku te postati prepoznatljiv. Također, pozivam sve dobavljače, posebno domaće OPG-ove, da se jave sa svojom ponudom ili idejama. Naravno, poziv vrijedi i za naše posjetitelje, kojima obećavamo uživanje u vrhunskoj kuhinji i inovacijama, vođenima tradicijom i modernim tehnikama.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.