Više prerađena hrana je ujedno i veći rizik
OPREZA NIKAD DOSTA: Ove namirnice koje koristimo svaki dan mogu sadržavati E. Coli

Zeleno povrće u vrećicama za koje se tvrdi da je prethodno oprano među kulinarskim je krivcima koji bi mogli biti leglo bakterija, kažu stručnjaci, prenose 24sata

Barbara Kowalcyk, ravnateljica Instituta za sigurnost hrane i prehrambenu sigurnost na Sveučilištu George Washington, rekla je za NBC News da treba izbjegavati proizvode za koje se tvrdi da su prethodno oprani – poput zelene salate, povrća ili čak rezanog voća. 

Mrežasta kora dinje može zarobiti bakterije, dodao je Darin Detwiler, profesor regulatorne politike hrane sa Sveučilišta Northeastern. 

– Kora ima savršen pH, a ne možete ju dovoljno očistiti izvana – rekao je Detwiler. 

Schaffner je objasnio da što se više hrane prerađuje od farme do vašeg stola, to je veći rizik da se u nju unesu bakterije, od kojih se onda možete razboljeti. 

– Što više manipulirate, zasigurno postoji više mjesta gdje stvari mogu poći po zlu – rekla je Kowalcyk.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.