Izgleda primamljivo
Jeste li ikad probali ‘tursku pizzu’? Ovo su sastojci

Lahmacun je naziv za bliskoistočno jelo koje izgledom neodoljivo podsjeća na pizzu, pa ga često zovu i ‘turska pizza’ jer je upravo u Turskoj ovo jelo najpopularnije. Riječ je, zapravo, o tankoj lepinji premazanoj mljevenim mesom koje je pomiješano s raznim začinima, koja se zatim peče u pećnici.

Podrijetlom s Levanta, lahmacun je jelo koje je, osim u Turskoj, popularno i u Armeniji, Libanonu i Siriji. Na Levantu je to samo jedno od skupine jela koja se zajednički nazivaju Manakish – somuni s preljevima. Iako zbog izgleda ovo jelo zovu pizzom, od klasične pizze razlikuje se po tome što se ne priprema sa sirom, a i tijesto i korica puno su tanji, piše Index.

Za tursku pizzu prvo morate napraviti glatko tijesto koje podsjeća na tanku lepinju, a za koje će vam trebati:

  • glatko brašno
  • kvasac
  • šećer
  • sol
  • jaje
  • mlijeko
  • maslinovo ulje

Nakon tijesta, vrijeme je za pripremu nadjeva, za koji će vam trebati:

  • luk
  • rajčice
  • koncentrat rajčice
  • peršin
  • menta
  • sumak
  • čili
  • mljevena paprika
  • piment
  • mljeveni kim
  • cimet
  • sol
  • papar
  • mljevena janjetina ili govedina

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.