Donosimo recept
Ove palačinke sa sirom i špinatom su idealne kad nemaš previše vremena

Odlična ideja kako iskoristiti palačinke. Uz samo nekoliko dodatnih sastojaka možete ih pretvoriti u ukusni bezmesni ručak ili večeru. Ovo jelo idealno je za one trenutke kad nemaš previše vremena, a opet želiš napraviti nešto ukusno i jednostavno, piše žena.hr.

Sastojci za četiri palačinke: dvije žlice maslinovog ulja, četiri češnja češnjaka, 200 grama svježe špinata (može i smrznuta), 350 grama pasirane rajčice (od cherry rajčica ili obične), 250 grama svježeg sira (skute), 150 grama mozzarelle, 25 grama ribanog tvrdog sira, sol i mljeveni papar (po ukusu) te muškatni oraščić.

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 Celzija. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte, a špinat operite, osušite i grubo nasjeckajte.

U tavu ulijte maslinovo ulje i kratko popržite polovicu češnjaka. Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i kuhajte 10 minuta. Na kraju začinite solju i paprom te maknite s vatre.

U drugoj tavi zagrijte još malo ulja i popržite preostali češnjak. Dodajte špinat i pirjajte pet minuta.

U zdjeli pomiješajte svježi sir i pirjani špinat te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Paradajz umak rasporedite po dnu ovalnog lima za pečenje veličine 30 x 20 centimetra (ili odgovarajućeg okruglog lima).

Svaku palačinku premažite s četvrtinom nadjeva, zarolajte i narežite na šest kolutova. Kolute uspravno složite u lim. Po vrhu rasporedite komadiće mozzarelle i pospite ribanim tvrdim sirom.

Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta. Prije posluživanja ostavite jelo da odstoji 10 minuta. Poslužite uz zdjelu salate.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.