Ovogodišnja manifestacija ‘Okusi hrvatske tradicije’ održava se od 14. do 30. studenog i okuplja više od 120 restorana u 14 hrvatskih županija, koji svojim gostima donose bogatstvo autentičnih recepata. Projekt je osmišljen u suradnji sa županijskim i lokalnim turističkim zajednicama s ciljem stvaranja novih turističkih proizvoda i obogaćivanja ponude za posjetitelje.
U sklopu manifestacije sudjeluje 16 ugostiteljskih objekata iz Varaždinske županije s oznakom ‘Okusi varaždinskoga kraja’ koji kroz svoje menije predstavljaju raznolikost lokalne kuhinje i tradicije. Tijekom trajanja manifestacije svaki restoran svakodnevno nudi dva promotivna menija, a svaki se sastoji od najmanje tri slijeda jela pripremljenih po tradicijskim receptima.
Posebna vrijednost ovih jela krije se u svježim i kvalitetnim namirnicama uzgojenim na obiteljskim gospodarstvima, plodnim poljima i u netaknutoj prirodi okolnih šuma. Upravo te namirnice, spojene s tradicionalnim recepturama, pretvaraju se u prava kulinarska remek – djela. Na tanjuru ćete osjetiti jedinstvenu poveznicu povijesti, kulture i okusa.
Delicije pripremaju renomirani ugostiteljski objekti širom Varaždinske županije, nudeći bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu po promotivnim cijenama, pa je ovo jedinstvena prilika da se prepustite vrhunskim okusima, bez obzira jeste li strastveni gurman ili tek znatiželjni posjetitelj.
U manifestaciji sudjeluju: ‘Arabela’, ‘August’, ‘Bedem’, ‘Bernarda’, ‘Garestin’, ‘Konoba Geno’, ‘Grešna pilnica’, ‘Hotel Trakošćan’, ‘Hotel Varaždin’, ‘Šanjek’, ‘Verglec’, ‘Vila Toplissa’, ‘Zlatne gorice’, ‘Žmah’, ‘Zalogajnica Šanjek’ i ‘Kavana Grofica Marica’.
– Doživite okuse koji čine Varaždinski kraj nezaobilaznom destinacijom za sve ljubitelje dobre hrane i otkrijte zašto je upravo ova regija sinonim za autentičnu gastronomsku tradiciju – poručuju organizatori.










