Kuharski kup
“Zlatnu lipu” osvojila Ana – Maria Stanković iz Vinkovaca

Treći krug natjecanja ovogodišnjeg 11. po redu Hrvatskog kuharskog kupa “Zlatna lipa”, kojeg organizira Hrvatski kuharski savez, održan je Hotelu Termi Jezerčica u Donjoj Stubici. Osim afirmacije kuhara i struke, te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva, cilj Kupa je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude.

Lokalne namirnice

Organizator natjecanja u Donjoj Stubici, na kojem je nastupilo šest kuhara s pomoćnicima, bili su Terme Jezerčica i Udruga kuhara Krapinsko – zagorske županije.
Na svakom natjecanju obavezne su lokalne namirnice, pa je tako za glavno jelo na ovom natjecanju bila predviđena purica s mlincima, a za desert obavezna je bila upotreba meda od lipe.
Po prosudbi ocjenjivačkog suda kojeg su sačinjavali najpoznatija zagorska “kuhača” Slavko Večerić, te Vladimir Balent i Miroslav Dolovčak, prvo mjesto i trofej “Zlatna lipa” osvojila je Ana – Maria Stanković iz Srednje strukovne škole Vinkovci, s pomoćnicom Anom Šinjori iz Udruženja kuhara Vukovarsko – srijemske županije.

Drugo i trećeplasirani

Drugo mjesto osvojio je Ivan Knezić, Prigorac iz domaćeg Hotela Terme Jezerčica, kojemu je pomoćnica bila Ivanka Petriško, a treće mjesto je pripalo Tihomiru Krijanu iz Hotela Art iz Slavonskog Broda, s pomoćnicom Ivanom Smolčić.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.