Nikada ne biste pogodili od čega je nadjev
ZIMSKI HIT: Donosimo recept za slanu štrudlu koja oduševljava

Štrudle su oduvijek omiljena slastica koju možete pripremiti u bilo kojem trenutku godine. Bilo da je riječ o slatkim varijantama sa sezonskim voćem ili slanim nadjevima, štrudla je brz i ukusan izbor za svaku priliku. Jedna od najposebnijih štrudla koja se može probati dolazi s neobičnim, ali izuzetno ukusnim nadjevom koji je oduševio mnoge posjetitelje na Štrudlafestu 2022. godine – i možda vas također iznenadi!

Iako vam možda zvuči neobično, kombinacija svježeg kupusa i čvaraka u nadjevu slane štrudle zaista je pun pogodak. Ova sočna štrudla, puna bogatog nadjeva, savršen je izbor za sve ljubitelje jela poput krpica sa zeljem. Idealna je za zimske dane kada su ovakvi “comfort food” obroci najpoželjniji.

Ako volite tradicionalne okuse, ova štrudla će vas sigurno oduševiti. Poslužite je toplu, uz šalicu omiljenog napitka, i uživajte u okusu zime u svakom zalogaju.

Recept za slanu štrudlu s kupusom i čvarcima

Pripremite ovu sočnu štrudlu dok zima još traje i iznenadite obitelj i prijatelje neobičnim, ali ukusnim receptom. Evo što vam je potrebno:

Za vučeno tijesto: glatko brašno, ulje ili svinjska mast, mlaka voda i sol

Za nadjev: Svježi kupus, sol, svinjska mast, rog paprika, čvarci, šećer te crni papar

Upute za pripremu:

Priprema tijesta: Pomiješajte sastojke za tijesto (brašno, ulje ili svinjsku mast, mlaku vodu i sol) i rukom zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se odmori na sobnoj temperaturi.

Priprema nadjeva: Dok tijesto odmarate, pripremite nadjev. Naribajte svježi kupus, posolite ga i ostavite nekoliko minuta da pusti vodu. Na svinjskoj masti prepržite kupus, sitno nasjeckane čvarke i narezanu rogu papriku. Dodajte malo šećera i dinstajte sve dok smjesa ne omekša. Začinite sa crnim paprom i ostavite da se ohladi.

Formiranje štrudle: Razvucite tijesto što tanje možete. Rasporedite ohlađeni nadjev ravnomjerno po tijestu. Pažljivo zarolajte štrudlu i stavite je u nauljeni lim za pečenje.

Pečenje: Pecite štrudlu u unaprijed zagrijanoj pećnici na umjerenoj temperaturi dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite dok je još topla i uživajte u savršenom okusu!

Ova slana štrudla s kupusom i čvarcima je pravi zimski hit koji će zasigurno osvojiti sve ljubitelje tradicionalnih okusa. Osim što je jednostavna za pripremu, njezin bogati nadjev savršeno se uklapa u zimske dane. Isprobajte ovaj recept i uživajte u jedinstvenom okusu koji će vas podsjetiti na pravu domaću kuhinju.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.