‘Conpasta’
Varaždinska županija domaćin je 16. internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije 

Varaždinska županija domaćin je i pokrovitelj 16. internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije ‘Conpasta’, koji će se sutra održati u kongresnoj dvorani Hotela ‘Turist’, s početkom u 9 sati.

Tema ovogodišnjeg kongresa je “Tjestenina srce gastronomije”, a posjetitelji kongresa imat će priliku degustirati različite vrste tjestenina, šurlice, rezance, požirake, fuže, taškrle, pljukanci kao i kolače izrađene po domaćoj recepturi.

Kongres se sastoji od niza stručnih predavanja koje će održati predavači s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Izobraževalnog centra ‘Piramida’ Maribor, te brojni gastronomski stručnjaci.

U sklopu stručnih radionica s degustacijama jela od tjestenine – ‘Pasta Festa’, sudjeluju kuhari iz Slovenije, Australije, Japana, Austrije i Hrvatske, koji će na radionicama predstavljati svoja nacionalna jela. 

Posebno iznenađenje ovogodišnje ‘Conpaste’ bit će gyoza jela. Pripremat će ih japanska kuharica Maki Nagayoshi te poznati hrvatski kuhar Matko Bukovec iz Zagreba.

Kongres će otvoriti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.