U SREDNJOJ ŠKOLI ZABOK RAZNIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN VJEŠTINA STEČENIH U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU I OSPOSOBLJAVANJU
Bivši učenici, danas vrhunski chefovi i profesionalci, održali četiri zanimljive tematske gastronomske radionice

U Srednjoj školi Zabok provedene su brojne aktivnosti povodom Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Održane su četiri gastronomske radionice s bivšim učenicima – vrhunskim chefovima i profesionalcima u ugostiteljskoj struci. Alen i Elena Belić i Robert Miškec upriličili su Masterclass za učenike i nastavnike škole na temu zaljubljenih. Trojka izvrsnih mladih kuhara članovi su asocijacije CHEF.HR, a rade u struci u domovini i inozemstvu. Tema su bila jednostavna moderna jela po modelu Michelinova vodiča.

Centar kompetentnosti

Matija Jagić i Jurica Jantolek, vrativši se iz jednog od najboljih hrvatskih restorana, pripremili su drugu radionicu na temu “Jeftino, jednostavno i moderno”, dok je Mislav Božić, chef u Villi Magdaleni, temom “Mali hladni zalogaji – tradicija i trend”, sljubio svoje inozemno iskustvo s tadicionalnim namirnicama našega podneblja i trendovima. Mladen Bartol, operativni menager u Bluesun Hotelu Kaj, učenicima je pokazao kako sljubiti hranu s vinom, kako ispričati gostima priču o vinu i koliko je važna komunikacija s gostima za konobare i kuhare.
Značajan je bio i posjet pomoćnika ministrice obrazovanja Vlade Prskala, koji je želio utvrditi kakvo je stanje u strukovnom obrazovanju na području županije, s obzirom na to da Ministarstvo znanosti i obrazovanja priprema svojevrsnu reformu strukovnih škola. Svojim dolaskom najavio je mogućnost osnivanja centara kompetentnosti, koristeći fondove EU, za što je zainteresirana i Srednja škola Zabok.
Škola je sudjelovala i na okruglom stolu na temu zapošljavanje u turizmu, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina, ZARA-e i Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko – zagorske županije, a među panelistima je bila i nastavnica struke Branka Kralj sa svojim učenicima, koji su dali svoj doprinos raspravi na temu zapošljavanja, a dobili su i ponude za posao u Zagorju.

Modernizacija obrazovanja

Ravnateljica Draženka Jurec je sudjelovala na Konferenciji za ravnatelje strukovnih škola RH, čija je tema bila modernizacija strukovnog obrazovanja u okviru kurikularne reforme. Događanju su doprinijeli i bivši učenici Ian Tin Hmelina, Luka Ivak i Nikolina Kranjčec, koji su svoje kuharsko radno iskustvo nakon srednje škole odlučili unaprijediti polaganjem majstorskog ispita. U organizaciji Obrtničke komore KZŽ, pred ispitnim povjerenstvom i uz podršku sadašnjih učenika, demonstrirali su pripremu svečanog menija od pet slijedova.

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

NET.HR

IZ HRVATSKE

Kajkavske kronike

Još iz rubrike

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.